Roastbeef med bagte kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(65 vurderinger)

60+ min

Roastbeef med bagte kartofler er skøn gæstemad. Både roastbeef og de bagte kartofler passer sig selv i ovnen, mens du tager imod gæsterne. Server fx en lækker ravigotte dressing til de bagte kartofler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Roastbeef

  • 1½ kg roastbeef af okseinderlår
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Bagte kartofler

  • 2½ liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2½ kg skrubbede bagekartofler

Ravigottedressing

Tilbehør

  • 300 g blandet grøn salat

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Roastbeef

  1. Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande - ca. 3 min. i alt. Læg roastbeefen i en lille bradepande og sæt evt. et stegetermometer i stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet. Steg midt i ovnen.
  2. Tag stegen ud efter ca. 30 min. og mål kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.

Bagte kartofler

  1. Skru op for ovnen til 250°.
  2. Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.

Ravigottedressing

  1. Vend fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad. Skær et kryds i kartoflerne og server med ravigottedressing og grøn salat.

Stegetid for kød

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for kartofler

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Ravigottedressingen (minus flødeskum) kan forberedes dagen før.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 24140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 32 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag