Roastbeef med bagte kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(65 vurderinger)

60+ min

Roastbeef med bagte kartofler er skøn gæstemad. Både roastbeef og de bagte kartofler passer sig selv i ovnen, mens du tager imod gæsterne! Server fx en lækker ravigotte dressing til de bagte kartofler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Roastbeef

  • 1½ kg roastbeef af okseinderlår
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Bagte kartofler

  • 2½ liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2½ kg mellemstore kartofler

Ravigottedressing

Tilbehør

  • 300 g blandet grøn salat

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Roastbeef

Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande - ca. 3 min. i alt. Læg roastbeefen i en lille bradepande og sæt evt. et stegetermometer i stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet. Steg midt i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 30 min. og mål kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°.

Bagte kartofler

Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Skrub kartoflerne godt og kog dem i vandet i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.

Ravigottedressing

Vend fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad. Skær et kryds i kartoflerne og server med ravigottedressing og grøn salat.

Tip

Ravigottedressingen (minus flødeskum) kan forberedes dagen før.

Stegetid for kød

Ca. 45 min. ved 175°.

Bagetid for kartofler

Ca. ½ time ved 250°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 24140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag