Grønkålssuppe med lidt af hvert
45 min

Grønkålssuppe med lidt af hvert

Grønkålen fortjener et come-back. Den smager dejligt og er fuld af vitaminer.... Grønkålssuppe er en sand ven ved vintertide.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønkålssuppe med lidt af hvert

Grønkålen fortjener et come-back. Den smager dejligt og er fuld af vitaminer.... Grønkålssuppe er en sand ven ved vintertide.

Antal portioner
  • 450 g friske grønkålsblade eller palmekål
  • 1½ liter kogende vand
  • 1¼ liter vand
  • 225 g champignoner i skiver
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kyllingefileter i tern
  • 2 rødkindede æbler i tern, fx elstar
  • 1 spsk ufarvet lagereddike

Tilbehør

  • 240 g ristet groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min. Hæld vandet fra og brus de blancherede grønkålsblade over med iskoldt vand. Kom grønkålen i en sigte og pres vandet af bladene. Hak grønkålen fint.

Bring vand, hakket grønkål, champignoner, salt og peber i kog i en gryde. Tilsæt kyllingekød og kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.

Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle og del dem i mindre stykker. Bland bacon og revet ost.

Vend æbleternene i eddike og server den varme suppe med ostedrys, æbletern og ristet rugbrød.

Tip

Du kan erstatte den friske grønkål med 300 g frossen hakket grønkål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 26 %
Print