Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

30 min
Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

En frikassé eller en suppe....eller noget lige midt imellem. I hvert tilfælde en dejlig ret med fisk og grøntsager og en fin sauce, man kan "søbe" op med brødet.

Ingredienser

400 g Kartofler i korte stave
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
300 g Persillerødder i små tern
300 g Frosne grønne bønner i mundrette stykker
25 g Smør
2 dl Vand
1 spsk Ufarvet lagereddike eller anden lys eddike
5 Stilke fra de friske dildkviste
1 tsk Groft salt
500 g Renset lyssejfilet uden skind, eller kulmule, lange eller torsk
2 Små fed hvidløg i tynde skiver
2½ dl Madlavningsfløde
2 dl Dildkviste

Pynt

Friskkværnet peber

Tilbehør

200 g Groft landbrød

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min.
  • Skru op til kraftig varme og tilsæt persillerødder og bønner. Kog uden låg i ca. 5 min.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem forsigtigt med smør.
  • Bring vand, eddike, dildstilke og salt i kog i en sauterpande.
  • Skær fisken i 8-12 lige store stykker og læg dem i kogelagen. Damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag fisken op og fjern dildstilkene.
  • Kom hvidløg og fløde i kogelagen og bring blandingen i kog under omrøring.
  • Kom grøntsagerne i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel dildkviste og dampede fiskestykker på grøntsagerne.
  • Hæld den syrlige fløde over og drys med peber. Server straks med brød til - så man kan "søbe" fløden op.

Du kan servere eddike eller citron til fisken - til dem der vil have det ekstra syrligt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8238 kJ / 1969 kcal

Næringsindhold pr. 100g

256 kJ / 61 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 49,3 % 7,4 g
Fedt: 21,4 % 1,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfrikasse-med-fisk-og-syrlig-flode/