Grove horn med skinke og ost

2 timer 15 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Grove horn med skinke og ost

Et dejligt rustikt horn med mad i - lidt a la pølsehorn, men med skinke og ost. Lige til at have med på farten - i skole, til sport, på arbejde, i naturen, i bilen, i toget......

Ingredienser

3 dl Vand
100 g Knækkede rugkerner (ca. 1¼ dl)
2 dl A38 naturel
50 g Finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
25 g Gær
2 tsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
400 g Sigtet speltmel (ca. 7 dl)
4 Fintrevne søde kartofler (ca. 300 g)
100 g Kogt, røget skinke i tern
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 tsk Tørret oregano
½ tsk Groft salt

Pensling

Vand

Pynt

Havregryn

Sådan gør du

  • Bring vand og rugkerner i kog i en lille gryde og kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Køl kernerne lidt af og hæld blandingen i en skål. Tilsæt det syrnede produkt og havregryn. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, salt og speltmel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og bank - på et godt meldrysset bord - hver portion ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter).
  • Del hver dejplade i 8 trekanter.
  • Bland de søde kartofler, skinke, ost, oregano og salt. Fordel fyldet i den bredde ende på dejtrekanterne - ca. 3 spsk. pr. trekant.
  • Fold siderne lidt op om fyldet, rul dejen til horn og læg dem på plader med bagepapir - med lukningen nedad.
  • Lad hornene efterhæve tildækket i ca. 20 min.
  • Pensl hornene med vand og pynt dem med havregryn.
  • Bag de grove horn midt i ovnen, til de er gyldne ca. 18 min. ved 200° - varmluft.

I stedet for søde kartofler i fyldet kan du bruge almindelige kartofler eller gulerødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11603 kJ / 2773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

727 kJ / 174 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 18,3 % 7,8 g
Kulhydrat: 60,1 % 25,7 g
Fedt: 21,6 % 4,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grove-horn-med-skinke-og-ost/