Grove sandwichboller

Grove sandwichboller

60+ min
Fryseegnet
Grove sandwichboller, hvor dejen tilberedes med en "grød" af revet kartoffel. Det giver bollerne fugtighed , så de holder sig friske længere.
https://www.arla.dk/opskrifter/grove-sandwichboller/

Sådan gør du

  • Bring 2 dl af vandet i kog i en gryde.
  • Riv kartoflerne groft og kom dem i det kogende vand. Lad kartoflerne koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Hæld "kartoffelgrøden" og resten af det kolde vand i en stor skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt sigtemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Tryk bollerne flade (ca. 10 cm i diameter).
  • Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
  • Pensl med kærnemælk og bag sandwichbollerne midt i ovnen. Sæt den første plade med sandwichboller i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 20 min. Bag derefter den anden plade i ca. 15 min. Sluk ovnen og lad bollerne stå ved eftervarmen i ca. 5 min.
Energiindhold for hele retten:

15115 kJ / 3613 kcal

Næringsindhold pr. 100g

770 kJ / 184 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,1 g
Protein: 11,8 % 5,4 g
Kulhydrat: 80 % 36,2 g
Fedt: 8,2 % 1,7 g
Mere inspiration

Dette brød kan også bruges til sandwich.

Sandwichbrød
60+ min
Sandwichbrød
(4)

Ingredienser

4 dl Vand
3 Skrællede melede kartofler (ca. 200 g)
3 dl Kærnemælk
25 g Gær
1 spsk Olivenolie
2 tsk Honning
1 spsk Groft salt
500 g Groft rugmel (ca. 9½ dl)
500 g Sigtemel (ca. 9½ dl)
Pensling
Kærnemælk