Grundlovsdagskage
60+ min

Grundlovsdagskage

En kage pyntet som det danske flag passer perfekt til grundlovsdag, fødselsdage og flagdage. En frisk kage lavet på kvark og toppet med forskellige lækre røde bær.
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grundlovsdagskage

En kage pyntet som det danske flag passer perfekt til grundlovsdag, fødselsdage og flagdage. En frisk kage lavet på kvark og toppet med forskellige lækre røde bær.

12 stk. pr. kage

Antal portioner

Kiksebund

  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 100 g knuste saltkiks, fx TUC kiks

Fromage

  • smeltet smør til pensling
  • lagkageplast (ca. 8 cm bred)
  • 750 g blandede bær, fx hindbær, jordbær og ribs

Fremgangsmåde:

Kiksebund

Pisk æggehvider og sukker stift. Bland hasselnøddekerner og kiks i æggehviderne. Læg et stykke bagepapir i bunden af en firkantet bageform, med løs bund (ca. 18 x 30 cm). Hæld dejen i formen og bag bunden midt i ovnen. Lad kiksebunden køle af i formen, på en bagerist, i mindst 1 time.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk flødefraiche til et let skum og vend det forsigtigt sammen med kvark, vanilje og resten af sukkeret. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.

Pensl bageformens kanter med lidt smør og beklæd formen med lagkageplast. Fordel halvdelen af fromagen over bunden og kom ⅓ af bærrene herpå. Fordel resten af fromagen og stil grundlovsdagskagen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Pynt kagen, som Dannebrog, med resten af de blandede røde bær.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Hvis du ikke har en firkantet form, kan du bruge en rund springform (ca. 26 cm i diameter).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %
Print