Grundlovsdagskage

Grundlovsdagskage

60+ min
Grundlovsdagskagen over dem alle... En kage pyntet som det danske flag passer perfekt til grundlovsdag, fødselsdage og flagdage. Denne grundlovsdagskage består af en lækker sprød kiksebund, blød vaniljefromage og så er kagen toppet med forskellige lækre røde bær.
https://www.arla.dk/opskrifter/grundlovsdagskage/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Pisk æggehvider og sukker stift. Bland hasselnøddekerner og kiks i æggehviderne.
  • Læg et stykke bagepapir i bunden af en firkantet bageform med løs bund (ca. 18 x 30 cm). Hæld dejen i formen og bag bunden midt i ovnen ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kiksebunden køle af i formen, på en bagerist, i mindst 1 time.
Fromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt sammen med cremefraiche, kvark, vanilje og resten af sukkeret.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad.
  • Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
Sådan samler du kagen
  • Befri kagebunden fra formen og læg den på et serveringsfad. Rengør formen og stil den rundt om kagebunden - foret med lagkageplast.
  • Hæld fromagen over bunden og stil kagen tildækket i køeleskabet i mindst 5 timer - gerne til næste dag.
  • Fjern kageform og lagkageplast og pynt kagen, som Dannebrog, med de blandede røde bær.

Hvis du ikke har en firkantet form, kan du bruge en rund springform (ca. 26 cm i diameter).

Energiindhold for hele retten:

24357 kJ / 5821 kcal

Næringsindhold pr. 100g

866 kJ / 207 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8,4 % 4,3 g
Kulhydrat: 43,8 % 22,3 g
Fedt: 47,8 % 11,2 g
Mere inspiration

Her er en opskrift på en anden type flagkage.

Flagkage
60+ min
Flagkage
(12)
Relateret video
Grundlovsdagskage

Grundlovsdagskagen over dem alle... En kage pyntet som det danske flag passer perfekt til grundlovsdag, fødselsdage og flagdage. Denne grundlovsdagskage består af en lækker sprød kiksebund, blød vaniljefromage og så er kagen toppet med forskellige lækre røde bær.

Ingredienser

Kiksebund
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
100 g Knuste saltkiks, fx TUC kiks
Fromage
7 blade Husblas
2 Vaniljestænger
250 g Sukker (ca. 3 dl)
½ liter Piskefløde
4 dl Creme fraiche
4 dl Kvark
Smeltet smør til pensling
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
750 g Blandede bær, fx hindbær, jordbær og ribs