Grydebrød med grahamsmel og valnødder
&format=webp)
Dette grydebrød indeholder både fuldkorn og nødder og det har en skøn krumme. Grydebrød hedder som det hedder, fordi det er brød bagt i en støbejernsgryde, og den stærke varme giver en sprød og lækker skorpe. Denne version af grydebrød har ekstra smag og noget at tygge på, da der er valnødder i dejen. Prøv at servere grydebrød med grahamsmel og valnødder til et godt stykke ost.
Ingredienser
Grydebrød
3½ dl
Vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
150 g
Kvark, kærnemælk, A38 eller tilsvarende
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5¼ dl)
|
|
200 g
Grahamsmel (ca. 3½ dl)
|
|
75 g
Hakkede valnøddekerner
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Eddike
|
1 tsk
Olivenolie
|
---|
Sådan gør du
Grydebrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vær opmærksom på at støbejernsgryde og låg bliver meget varme. Vær derfor meget forsigtig, både når dejen skal i gryden og når brødet skal op.
I stedet for en støbejernsgryde kan du bruge en stegeso.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10020 kJ / 2395 kcal
Næringsindhold pr. 100g
879 kJ / 210 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,7 g |
Protein: | 13,4 % | 6,9 g |
Fedt: | 23,2 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 63,4 % | 32,8 g |
