Grydestegt nakkesteg
2 timer 35 min
•
Arbejdstid: 55 min
•
Grydestegt nakkesteg er en herlig ret fra mormors kogebog. Nakkestegen braiserer i lang tid og bliver dejligt mør, og så giver den masser af smag til en fyldig og rig sauce. Den grydestegte nakkesteg får et lidt mere moderne look, serveret med hasselback rodfrugter. Hasselback rodfrugterne karamelliserer næsten, så de bliver ekstra lækre.
Ingredienser
Nakkesteg
40 g
Smør
|
|
---|---|
1½ kg
Svinenakkefilet
|
|
4
Hakkede løg (ca. 300 g)
|
|
3 dl
Vand
|
|
10 stilke fra bredbladet persille
|
|
2
Laurbærblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauce
60 g
Blødt smør
|
|
---|---|
3 spsk
Hvedemel
|
|
Evt. kulør
|
Hasselback rodfrugter
1½ kg
Blandede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og rødbede
|
|
---|---|
1½ kg
Skrubbede kartofler
|
|
60 g
Smør - smeltet
|
|
2 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
4 dl
Blade af bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Nakkesteg
Sauce
Hasselback rodfrugter
Ved serveringen
Når du skal skære rodfrugterne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge dem mellem skafterne på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem rodfrugt eller kartoffel og de ligger bedre fast.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24900 kJ / 5951 kcal
Næringsindhold pr. 100g
464 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 22,9 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 30,3 % | 8,3 g |
Fedt: | 46,8 % | 5,9 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.