Lyst til mere af den skønne, rustikke efterårs- og vintermad?
Når du skal skære rodfrugterne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge dem mellem skafterne på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem rodfrugt eller kartoffel og de ligger bedre fast.
24900 kJ / 5951 kcal
464 kJ / 111 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 22,9 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 30,3 % | 8,3 g |
Fedt: | 46,8 % | 5,9 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
Smør
|
40 g |
---|---|
Nakkefilet
|
1½ kg |
Hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
|
4 |
Vand
|
3 dl |
10 stilke fra bredbladet persille
|
|
Laurbærblade
|
2 |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
Blødt smør
|
60 g |
---|---|
Hvedemel
|
3 spsk |
Evt. kulør
|
Blandede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og rødbede
|
1½ kg |
---|---|
Skrubbede kartofler
|
1½ kg |
Smør - smeltet
|
60 g |
Finthakkede frisk rosmarin
|
2 spsk |
Groft salt
|
2 tsk |
Friskkværnet peber
|
Blade af bredbladet persille
|
4 dl |
---|