Gulerodsmuffins med ingefær og dadler

Gulerodsmuffins med ingefær og dadler

45 min
Gulerodsmuffins er altid et hit - her er de smagt til med dadler og ingefær - som godt kan gøre dem lidt hotte.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodsmuffins-med-ingefar-og-dadler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Kom æg, bananer og dadler i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom æggeblandingen i en skål.
  • Kom æggeblandingen i en skål og vend gulerødder, ingefær og rapsolie heri. Bland mel, bagepulver og kardemomme sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med saltet. Smør en metalmuffinsform med 12 huller og fordel dejen heri. Bag de 12 muffins midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Skyr topping
  • Sæt imens skyren til afdrypning i et kaffefilter i en sigte og lad det dryppe af i ca. 1 time. Rør skyr, flødeost og de øvrige ingredienser sammen. Stil toppingen koldt i ca. ½ time og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt de 12 muffins, pynt og server.

Hvis du vil tage muffins med i madpakken kan du lægge dem i en papirmuffinsform, når de er bagt. Du kan også pynte med fintrevet gulerod på toppen.

Energiindhold for hele retten:

9759 kJ / 2332 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 13,7 % 6 g
Kulhydrat: 54 % 23,3 g
Fedt: 32,3 % 6,4 g
Mere inspiration

Lækker muffin med chokoladestykker.

Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingredienser

3 Æg
2 Bananer (ca. 175 g)
15 Dadler uden sten
3 Groftrevne gulerødder (ca. 175 g)
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Rapsolie
175 g Fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Groft salt
Skyrtopping
2 dl Skyr naturel
200 g Flødeost
2 spsk Flydende honning
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Spiselige blomster