Gulerodssalat med hasselnødder

Gulerodssalat med hasselnødder

15 min
Farverig gulerodssalat, der både glæder øjet og ganen. Gulerødder og hasselnødder giver dejlig sprødhed til salaten og den cremede salatost giver fylde og smag. Gulerodssalaten er hurtig at lave - og du bruger olien fra osten til dressing. Lækker gulerodssalat, der kan serveres som tilbehør - og som kan stå alene til frokost med et godt brød til.

Sådan gør du

Gulerodssalat
  • Skræl gulerødderne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern eller med en kartoffelskræller.
  • Lad salatosten dryppe af, gem 3 spsk af olien.
  • Hak evt. de ristede hasselnøddekerner groft.
Dressing
  • Rør olien sammen med eddike, salt og peber. Smag til.
  • Hæld dressingen over gulerødderne og top med salatost og hasselnødder.
  • Pynt med basilikumblade og server.

Gulerødderne kan også skæres i helt tynde skiver, fx på et mandolinjern.

Energiindhold for hele retten:

7052 kJ / 1685 kcal

Næringsindhold pr. 100g

982 kJ / 235 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 6,8 % 3,9 g
Kulhydrat: 10,6 % 6,1 g
Fedt: 82,6 % 21,9 g
Mere inspiration

Gulerodssalat og gulerodsbrud er ikke et dårligt match.

Gulerodsbrud
60+ min
Gulerodsbrud
(102)

Ingredienser

Gulerodssalat
6 Gulerødder, gerne blandede farver (ca. 450 g)
150 g Salatost i tern i olie
1 dl Ristede hasselnøddekerner
Dressing
3 spsk Olie (fra salatosten)
1 tsk Hvidvinseddike
¼ tsk Friskkværnet peber
¼ tsk Groft salt
Pynt
½ dl Basilikumblade