Gulerodssalat med hasselnødder

15 min
Gulerodssalat med hasselnødder

Farverig gulerodssalat, der både glæder øjet og ganen. Gulerødder og hasselnødder giver dejlig sprødhed til salaten og den cremede salatost giver fylde og smag. Gulerodssalaten er hurtig at lave - og du bruger olien fra osten til dressing. Lækker gulerodssalat, der kan serveres som tilbehør - og som kan stå alene til frokost med et godt brød til.

Ingredienser

Gulerodssalat

6 Gulerødder, gerne blandede farver (ca. 450 g)
150 g Salatost i tern i olie
1 dl Ristede hasselnøddekerner

Dressing

3 spsk Olie (fra salatosten)
1 tsk Hvidvinseddike
¼ tsk Friskkværnet peber
¼ tsk Groft salt

Pynt

½ dl Basilikumblade

Sådan gør du

Gulerodssalat

  • Skræl gulerødderne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern eller med en kartoffelskræller.
  • Lad salatosten dryppe af, gem 3 spsk af olien.
  • Hak evt. de ristede hasselnøddekerner groft.

Dressing

  • Rør olien sammen med eddike, salt og peber. Smag til.
  • Hæld dressingen over gulerødderne og top med salatost og hasselnødder.
  • Pynt med basilikumblade og server.

Gulerødderne kan også skæres i helt tynde skiver, fx på et mandolinjern.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7052 kJ / 1685 kcal

Næringsindhold pr. 100g

982 kJ / 235 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 6,8 % 3,9 g
Kulhydrat: 10,6 % 6,1 g
Fedt: 82,6 % 21,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodssalat-med-hasselnodder/