Gulerodssalat med hasselnødder
15 min
•
Farverig gulerodssalat, der både glæder øjet og ganen. Gulerødder og hasselnødder giver dejlig sprødhed til salaten og den cremede salatost giver fylde og smag. Gulerodssalaten er hurtig at lave - og du bruger olien fra osten til dressing. Lækker gulerodssalat, der kan serveres som tilbehør - og som kan stå alene til frokost med et godt brød til.
Ingredienser
Gulerodssalat
6
Gulerødder, gerne blandede farver (ca. 450 g)
|
|
---|---|
150 g
Salatost i tern i olie
|
|
1 dl
Ristede hasselnøddekerner
|
Dressing
3 spsk
Olie (fra salatosten)
|
|
---|---|
1 tsk
Hvidvinseddike
|
|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
½ dl
Basilikumblade
|
---|
Sådan gør du
Gulerodssalat
Dressing
Gulerødderne kan også skæres i helt tynde skiver, fx på et mandolinjern.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7052 kJ / 1685 kcal
Næringsindhold pr. 100g
982 kJ / 235 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 6,8 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 10,6 % | 6,1 g |
Fedt: | 82,6 % | 21,9 g |