Gulerodssuppe med sprøde kikærter

45 min
Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Gulerodssuppe med skøn smag af ingefær og knasende sprøde kikærter på toppen.

Ingredienser

Sprøde kikærter

1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
½ spsk Olivenolie
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt

Gulerodssuppe

15 g Smør
10 Gulerødder i mindre stykker (ca. 750 g)
3 Grofthakkede løg (ca. 225 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Stødt gurkemeje
1 tsk Stødt spidskommen
7½ dl Grøntsagsbouillon
3 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Revet frisk ingefær
1 tsk Groft salt
2½ dl Græsk yoghurt
Granatæblekerner
Frisk koriander

Tilbehør

240 g Groft brød

Sådan gør du

Bagetid :

Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min.

Sprøde kikærter

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt.
  • Bland det godt sammen og fordel kikærterne på en plade med bagepapir.
  • Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde - rør i dem af og til.

Gulerodssuppe

  • Lad imens smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødder, løg, hvidløg og krydderier ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt bouillon og bring suppen i kog og kog suppen ved jævn varme i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen til den er glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt.
  • Bring suppen i kog under omrøring og smag til.
  • Hæld suppen i 4 skåle. Fordel yoghurt og kikærter herpå. Pynt med granatæblekerner og friske korianderblade og server straks.

Du kan pynte med bredbladet persille i stedet for koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7814 kJ / 1868 kcal

Næringsindhold pr. 100g

286 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 14,3 % 2,4 g
Kulhydrat: 56,7 % 9,5 g
Fedt: 29 % 2,2 g
Relateret video Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet?

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodssuppe-med-sprode-kikarter/