Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Gulerodssuppe med skøn smag af ingefær og knasende sprøde kikærter på toppen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Sprøde kikærter

  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt

Gulerodssuppe

  • 15 g smør
  • 10 gulerødder i mindre stykker (ca. 750 g)
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 7½ dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk revet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10% Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 1½ spsk hvedemel
  • granatæblekerne
  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Sprøde kikærter

Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt. Bland det godt sammen og fordel kikærterne på en plade med bagepapir. Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde - rør i dem af og til.

Gulerodssuppe

Lad imens smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder, løg, hvidløg og krydderier ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Kog suppen ved jævn varme i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen til den er glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt. Pisk yoghurten sammen med mel til en jævning og rør den i suppen. Bring suppen i kog under omrøring og smag til.

Hæld suppen i 4 skåle. Fordel yoghurt og kikærter herpå. Pynt med granatæblekerner og friske korianderblade og server straks.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Tip

Du kan pynte med bredbladet persille i stedet for koriander.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag