Gulerodssuppe med sprøde kikærter
45 min
•
Gulerodssuppe med skøn smag af ingefær og knasende sprøde kikærter på toppen.
Ingredienser
Sprøde kikærter
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½ spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Gulerodssuppe
15 g
Smør
|
|
---|---|
10
Gulerødder i mindre stykker (ca. 750 g)
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
7½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
3 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2 spsk
Revet frisk ingefær
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2½ dl
Græsk yoghurt
|
---|
Granatæblekerner
|
|
---|---|
Frisk koriander
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Bagetid :
Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min.
Sprøde kikærter
Gulerodssuppe
Du kan pynte med bredbladet persille i stedet for koriander.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7814 kJ / 1868 kcal
Næringsindhold pr. 100g
286 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 14,3 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 56,7 % | 9,5 g |
Fedt: | 29 % | 2,2 g |
Relateret video
Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet?