Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Gulerodssuppe med sprøde kikærter

45 min
Gulerodssuppe med skøn smag af ingefær og knasende sprøde kikærter på toppen.

Sådan gør du

Bagetid :

Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min.

Sprøde kikærter
  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt.
  • Bland det godt sammen og fordel kikærterne på en plade med bagepapir.
  • Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde - rør i dem af og til.
Gulerodssuppe
  • Lad imens smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødder, løg, hvidløg og krydderier ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt bouillon og bring suppen i kog og kog suppen ved jævn varme i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen til den er glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt.
  • Bring suppen i kog under omrøring og smag til.
  • Hæld suppen i 4 skåle. Fordel yoghurt og kikærter herpå. Pynt med granatæblekerner og friske korianderblade og server straks.

Du kan pynte med bredbladet persille i stedet for koriander.

Energiindhold for hele retten:

6557 kJ / 1567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

240 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 14,3 % 2 g
Kulhydrat: 65,3 % 9,2 g
Fedt: 20,4 % 1,3 g
Mere inspiration

Her en mere klassisk udgave af gulerodssuppe.

Gulerodssuppe
30 min
Gulerodssuppe
(149)

Ingredienser

Sprøde kikærter
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Olivenolie
½ spsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Gulerodssuppe
Smør
15 g
Gulerødder i mindre stykker (ca. 750 g)
10
Grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
3
Små finthakkede fed hvidløg
2
Stødt gurkemeje
1 tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Grøntsagsbouillon
7½ dl
Friskpresset limesaft
3 spsk
Revet frisk ingefær
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Græsk yoghurt
2½ dl
Granatæblekerner
Frisk koriander
Tilbehør
Groft brød
240 g