Gulerodssuppe med sprøde kikærter
45 min
•
&format=webp)
Gulerodssuppe med skøn smag af ingefær og knasende sprøde kikærter på toppen.
Ingredienser
Sprøde kikærter
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½ spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Gulerodssuppe
15 g
Smør
|
|
---|---|
10
Gulerødder i mindre stykker (ca. 750 g)
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Revet frisk ingefær
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
2½ dl
Yoghurt 10%
|
---|
Granatæblekerner
|
|
---|---|
Frisk koriander
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Sprøde kikærter
Gulerodssuppe
Du kan pynte med bredbladet persille i stedet for koriander.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7796 kJ / 1863 kcal
Næringsindhold pr. 100g
284 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 14,4 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 56,5 % | 9,4 g |
Fedt: | 29,1 % | 2,2 g |
Relateret video
Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet?
