Gulerodstærte

Gulerodstærte

60+ min
Fryseegnet
Mangler du inspiration til hovedretten? Så prøv denne lækre og vegetariske opskrift på gulerodstærte. Retten er er nem og hurtig at tilberede.

Sådan gør du

Dej
  • Skær smørret i stykker og smuldr det i melet. Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket og koldt i ½ time.
Fyld
  • Svits grøntsagerne i gyldent smør i en gryde og tilsæt timian. Drys melet over og hæld mælken i under omrøring. Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber. Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og læg den, som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget. Prik låget med en gaffel og bag tærten midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200°.
Velbekomme!
Frysetip

Gulerodstærte kan fryses efter bagning. Der er ingen bund i tærten, så den er en blanding af tærte og pie.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6819 kJ / 1630 kcal

Næringsindhold pr. 100g

648 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,7 % 4,8 g
Kulhydrat: 34,5 % 13,2 g
Fedt: 52,8 % 9,2 g

Ingredienser

Dej
Koldt smør
50 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Groft salt
½ tsk
Vand
1 spsk
Fyld
Groftrevne gulerødder
200 g
Store hakkede zittauerløg
3
Smør
25 g
Hakket frisk timian
2 tsk
Hvedemel
3 spsk
Mælk
3 dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber