Gulerodstærte

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Gulerodstærte

Mangler du inspiration til hovedretten? Så prøv denne lækre og vegetariske opskrift på gulerodstærte. Retten er er nem og hurtig at tilberede.

Ingredienser

Dej

50 g Koldt smør
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
1 spsk Vand

Fyld

200 g Groftrevne gulerødder
3 Store hakkede løg
25 g Smør
2 tsk Hakket frisk timian
3 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Dej

  • Skær smørret i stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen.
  • Stil den tildækket og koldt i ½ time.

Fyld

  • Svits grøntsagerne i gyldent smør i en gryde og tilsæt timian. Drys melet over og hæld mælken i under omrøring.
  • Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber.
  • Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og læg den, som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget.
  • Prik låget med en gaffel og bag tærten midt i ovnen ca. ½ time ved 200°.

Gulerodstærte kan fryses efter bagning. Der er ingen bund i tærten, så den er en blanding af tærte og pie.

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodstarte/