Gulerodstærte

Gulerodstærte

60+ min
Fryseegnet
Mangler du inspiration til hovedretten? Så prøv denne lækre og vegetariske opskrift på gulerodstærte. Retten er er nem og hurtig at tilberede.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200°.

Dej
  • Skær smørret i stykker og smuldr det i melet. Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket og koldt i ½ time.
Fyld
  • Svits grøntsagerne i gyldent smør i en gryde og tilsæt timian. Drys melet over og hæld mælken i under omrøring. Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber. Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og læg den, som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget. Prik låget med en gaffel og bag tærten midt i ovnen.

Gulerodstærte kan fryses efter bagning. Der er ingen bund i tærten, så den er en blanding af tærte og pie.

Energiindhold for hele retten:

6841 kJ / 1635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

642 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,7 % 4,8 g
Kulhydrat: 34,7 % 13,1 g
Fedt: 52,6 % 9,1 g

Ingredienser

Dej
50 g Koldt smør
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
1 spsk Vand
Fyld
200 g Groftrevne gulerødder
3 Store hakkede zittauerløg
25 g Smør
2 tsk Hakket frisk timian
3 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber