Hakkebøf i rødvinssauce
&format=webp)
Hakkebøf i rødvinssauce er en dejlig hakkebøf med sauce, hvor de kendte bløde løg er skiftet ud med en frisk æble-topping. Æble-toppingen består ud over æble af rødløg og persille, vendt i en citrondressing. Hakkebøf i rødvinssauce med æble-topping er et friskt og nyt bud på en klassisk hakkebøf.
Ingredienser
Hakkebøf
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
10 g
Smør
|
|
5 dl
Rødvinssauce
|
Æble-topping
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Uskrællede røde æbler (ca. 375 g)
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
Tilbehør
100 g
Skyllet hjertesalat
|
|
---|---|
1 kg
Kartofler - koges
|
Sådan gør du
Hakkebøf
Æble-topping
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Æble-toppingen passer også godt til en stegt kotelet eller mørbradbøf. Eller du kan bruge den på en fyldig salat af perlespelt, avocado og broccolibuketter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10606 kJ / 2535 kcal
Næringsindhold pr. 100g
419 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 27 % | 6,7 g |
Fedt: | 23,5 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 49,5 % | 12,2 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
