Hakkebøf i rødvinssauce
30 min
•
&format=webp)
Hakkebøf i rødvinssauce er en dejlig hakkebøf med sauce, hvor de kendte bløde løg er skiftet ud med en frisk æble-topping. Æble-toppingen består ud over æble af rødløg og persille, vendt i en citrondressing. Hakkebøf i rødvinssauce med æble-topping er et friskt og nyt bud på en klassisk hakkebøf.
Ingredienser
Hakkebøf
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
10 g
Smør
|
|
5 dl
Rødvinssauce
|
Æble-topping
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Uskrællede røde æbler (ca. 375 g)
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
Tilbehør
100 g
Skyllet hjertesalat
|
|
---|---|
1 kg
Kartofler - koges
|
Sådan gør du
Hakkebøf
Æble-topping
Ved serveringen
Æble-toppingen passer også godt til en stegt kotelet eller mørbradbøf. Eller du kan bruge den på en fyldig salat af perlespelt, avocado og broccolibuketter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10606 kJ / 2535 kcal
Næringsindhold pr. 100g
419 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 27 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 49,5 % | 12,2 g |
Fedt: | 23,5 % | 2,7 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
