Hakkebøf i rødvinssauce
30 min
•
Hakkebøf i rødvinssauce er en dejlig hakkebøf med sauce, hvor de kendte bløde løg er skiftet ud med en frisk æble-topping. Æble-toppingen består ud over æble af rødløg og persille, vendt i en citrondressing. Hakkebøf i rødvinssauce med æble-topping er et friskt og nyt bud på en klassisk hakkebøf.
Ingredienser
Hakkebøf
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
10 g
Smør
|
|
|
5 dl
Rødvinssauce
|
Æble-topping
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
3
Uskrællede røde æbler (ca. 375 g)
|
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
Tilbehør
|
100 g
Skyllet hjertesalat
|
|
|---|---|
|
1 kg
Kartofler - koges
|
Sådan gør du
Hakkebøf
Æble-topping
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Æble-toppingen passer også godt til en stegt kotelet eller mørbradbøf. Eller du kan bruge den på en fyldig salat af perlespelt, avocado og broccolibuketter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
354 kJ / 85 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 6,3 g |
| Fedt: | 1,9 g |
| Kulhydrat: | 10,4 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.