Halloumi fritter

Halloumi fritter

35 min
Halloumi fritter er en super lækker snack og rigtig comfort food. Den sprøde, knasende overflade op mod den lune, bløde ost gør halloumi fritterne til ren nydelse og forkælelse. Du kan spise halloumi fritterne som de er med en god dip til. Men du kan evt. også bruge dem som topping på en salat - det er heller ikke dårligt.
https://www.arla.dk/opskrifter/halloumi-fritter/

Sådan gør du

Halloumi fritter
  • Del osten, på langs, i 6 skiver a ca. 1 cm. Del hver skive i 3 stave, så du i alt har 18 stykker ost - del evt. hver stav på midten, så du får korte fritter - de er lidt nemmere at håndtere, end de lange.
  • Pisk mel og vand sammen i en skål. Kom ca. ½ dl rasp i en anden skål.
  • Vend ostestykkerne, først i melblandingen og derefter i raspen. Kom mere rasp i skålen, efterhånden som du bruger det op - det klistrer nemt sammen, derfor er det en god idé at hælde det op lidt efter lidt.
  • Lad imens olien blive varm i en lille gryde, den skal være 180-190° (mål med et stegetermometer eller sukkertermometer eller lav en test ved at komme en enkelt frit i olien. Hvis det syder godt, er olien klar).
  • Lav 4-6 fritter ad gangen. Steg dem 1-2 min. - vend rundt med en hulske, så de bliver gyldne over det hele.
  • Lad de lune halloumi fritter dryppe af på køkkenrulle og server straks med dip.

Som alt andet friturestegt er halloumi fritterne allerbedst, når de kommer lige fra gryden.

Du kan komme krydderier i den våde melblanding, fx løgpulver, (røget) paprika eller chilipulver.

Her har du opskriften på tartarsauce.

Energiindhold for hele retten:

21601 kJ / 5163 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2238 kJ / 535 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,7 % 6,2 g
Kulhydrat: 9,3 % 12,2 g
Fedt: 86 % 52 g

Ingredienser

Halloumi fritter
200 g Halloumi ost
1½ dl Hvedemel (ca. 90 g)
1½ dl Vand
1½ dl Pankorasp (ca. 75 g)
½ liter Rapsolie
Tilbehør
Chilimayonnaise, tatarsauce, tacosauce eller din yndlingsdip