Hel bagt blomkål med rygeostcreme

2 timer
Arbejdstid: 25 min
Hel bagt blomkål med rygeostcreme

Smagen bliver intens og fyldig når blomkålen bager i så lang tid....ikke noget udkogt blomkål her. Serveres med rygeostcreme.

Ingredienser

Rygeostcreme

250 g Rygeost
2 dl Yoghurt 10%
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Renset blomkål (ca. 750 g)
25 g Finthakkede soltørrede tomater i olie

"Franske ærter"

2 tsk Olie fra de soltørrede tomater
1½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
400 g Frosne ærter
125 g Strimlede soltørrede tomater i olie
3 spsk Vand
¾ tsk Groft salt
100 g Renset romainesalat i grove stykker
2 spsk Ristede sesamfrø

Tilbehør

240 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

Rygeostcreme

  • Pisk alle ingredienserne godt sammen og smag til.
  • Stil blomkålen på en plade med bagepapir.
  • Tag ca. 1 dl af rygeostcremen og rør den sammen med de finthakkede soltørrede tomater.
  • Smør blandingen på blomkålen og bag midt i ovnen - dæk blomkålen med et stykke bagepapir efter ca. ½ time.
  • Stil resten af rygeostcremen i køleskabet til serveringen.

"Franske ærter"

  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde.
  • Svits forårsløgene ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt ærter, soltørrede tomater, vand og salt og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen og vend salatblade i ærterne lige inden serveringen.
  • Anret det bagte blomkål på et fad med de "franske ærter" udenom. Drys med sesamfrø og server straks med rygeostcreme og ristet rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8123 kJ / 1941 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 21 % 4,3 g
Kulhydrat: 46,7 % 9,6 g
Fedt: 32,3 % 3,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hel-bagt-blomkal-med-rygeostcreme/