Helstegt oksefilet i gryde

40 min
Arbejdstid: 40 min
Helstegt oksefilet i gryde

Gør det nemt og elegant at få den helstegte oksefilet helt perfekt.

Ingredienser

Oksefilet

1 kg Oksefilet
75 g Smør
1 tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
2½ dl Piskefløde

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle sener og snør oksefileten som en rullepølse.
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun oksefileten på allesider.
  • Dryst med salt og peber og hæld fløden i.
  • Steg oksefileten ca. 25 min. (ca. 6 min. på hver side) under låg. Er fileten meget tyk, skal den steges 7- 8 min. på hver side.
  • Mål med et stegetermometer stegens centrumstemperatur, den skal være ca. 55° - så er den rosastegt.
  • Skær fileten ud i forholdsvis tynde skiver, og serveres det ønskede tilbehør. Saucen kan jævnes, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11040 kJ / 2639 kcal

Næringsindhold pr. 100g

829 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 34,3 % 16,7 g
Kulhydrat: 1,4 % 0,7 g
Fedt: 64,3 % 14,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/helstegt-oksefilet-i-gryde/