Når sommeren går på hæld, er de danske æbler ved at være klar til at blive brugt til fx denne Herregårdsæblekage. De forskellige æblesorter har selvfølgelig forskellige sæsoner, men det er sensommeren og efteråret der byder på de mange dejlige danske æbler. Og de danske æbler er nogle af de bedste i verden, så der er ingen grund til at købe æbler der kommer langvejs fra, når vi har toppen af poppen lige i baghaven. Her er opskriften på, den helt rigtige smag af æblekage, vi kalder denne her Herregårdsæblekage - præcis som mor, bedstemor og oldemor lavede den, fyldt med smag.
En moderne udgave af æblekage - mere enkel men også meget lækker.
Æblekagen kan fryses. Lun den inden serveringen.
Du kan også servere vaniljeflødeis eller cremefraiche til Herregårdsæblekagen.
23039 kJ / 5506 kcal
1068 kJ / 255 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 3,9 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 44,1 % | 27,7 g |
Fedt: | 52 % | 15 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.