Herregårdsæblekage
&format=webp)
Når sommeren går på hæld, er de danske æbler ved at være klar til at blive brugt til fx denne Herregårdsæblekage. De forskellige æblesorter har selvfølgelig forskellige sæsoner, men det er sensommeren og efteråret der byder på de mange dejlige danske æbler. Og de danske æbler er nogle af de bedste i verden, så der er ingen grund til at købe æbler der kommer langvejs fra, når vi har toppen af poppen lige i baghaven. Her er opskriften på, den helt rigtige smag af æblekage, vi kalder denne her Herregårdsæblekage - præcis som mor, bedstemor og oldemor lavede den, fyldt med smag.
Ingredienser
Dej til Herregårdsæblekage
175 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Piskefløde
|
Fyld
1 kg
Æbler, fx coxorange - skåret i både
|
|
---|---|
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
75 g
Rosiner (ca. 1¼ dl)
|
|
25 g
Hakkede mandler
|
Remonce
75 g
Smør
|
|
---|---|
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
25 g
Hakkede mandler
|
Tilbehør
2 dl
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Dej til Herregårdsæblekage
Fyld
Remonce
Du kan også servere vaniljeflødeis eller cremefraiche til Herregårdsæblekagen.
Æblekagen kan fryses. Lun den inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22853 kJ / 5462 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1059 kJ / 253 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 3,4 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 44,1 % | 27,5 g |
Fedt: | 52,5 % | 15 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
