Herregårdsæblekage

Herregårdsæblekage

60+ min
Fryseegnet
Når sommeren går på hæld, er de danske æbler ved at være klar til at blive brugt til fx denne Herregårdsæblekage. De forskellige æblesorter har selvfølgelig forskellige sæsoner, men det er sensommeren og efteråret der byder på de mange dejlige danske æbler. Og de danske æbler er nogle af de bedste i verden, så der er ingen grund til at købe æbler der kommer langvejs fra, når vi har toppen af poppen lige i baghaven. Her er opskriften på, den helt rigtige smag af æblekage, vi kalder denne her Herregårdsæblekage - præcis som mor, bedstemor og oldemor lavede den, fyldt med smag.

Sådan gør du

Dej til Herregårdsæblekage
  • Smuldr smørret i melet.
  • Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rul dejen ud i 3-4 millimeters tykkelse og skær to runde dejplader på størrelse med en springform (ca. 22 cm i diameter). Læg den ene bund i den smurte springform.
  • Beklæd springformens side med den overskydende dej – gem den sidste dejplade til låg.
Fyld
  • Fordel æblebådene i springformen og drys med sukker, rosiner og hakkede mandler.
  • Læg dejlåget over æblerne og pres til i kanten.
Remonce
  • Rør smør, sukker og hakkede mandler godt sammen.
  • Fordel remoncen på låget og prik med en gaffel hist og her.
  • Bag herregårdsæblekagen midt i ovnen – dæk evt. kagen med et stykke bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Server den lune kage med iskoldt flødeskum.
Bagetid
  • Ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

En moderne udgave af æblekage - mere enkel men også meget lækker.

Æblegalette
1 time
Æblegalette
(11)
Velbekomme!
Frysetip

Æblekagen kan fryses. Lun den inden serveringen.

Tip

Du kan også servere vaniljeflødeis eller cremefraiche til Herregårdsæblekagen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22717 kJ / 5429 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1053 kJ / 252 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,7 g
Protein: 3,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 41,7 % 25,8 g
Fedt: 54,4 % 15,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Dej til Herregårdsæblekage
Smør
175 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
250 g
Groft salt
¼ tsk
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Æg
1
2 spsk
Fyld
Æbler, fx coxorange - skåret i både
1 kg
Sukker (ca. ¾ dl)
75 g
Rosiner (ca. 1¼ dl)
75 g
Hakkede mandler
25 g
Remonce
Smør
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
75 g
Hakkede mandler
25 g