Herregårdsæblekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(73 vurderinger)

60+ min

Den helt rigtige smag af æblekage - præcis som mor, bedstemor eller oldemor lavede den.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Fyld

  • 1 kg æbler, fx coxorange
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 75 g rosiner (ca. 1¼ dl)
  • 25 g hakkede mandler

Remonce

  • 75 g smør
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 25 g hakkede mandler

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen ud i 3-4 millimeters tykkelse og skær to runde dejplader på størrelse med en springform (ca. 22 cm i diameter). Læg den ene bund i den smurte springform. Beklæd springformens side med den overskydende dej – gem den sidste dejplade til låg.

Fyld

Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Fordel æblebådene i springformen og drys med sukker, rosiner og hakkede mandler. Læg dejlåget over æblerne og pres til i kanten.

Remonce

Rør smør, sukker og hakkede mandler godt sammen. Fordel remoncen på låget og prik med en gaffel hist og her.

Bag herregårdsæblekagen midt i ovnen – dæk evt. kagen med et stykke bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Server den lune kage med iskoldt flødeskum.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Æblekagen kan fryses. Lun den inden serveringen.

Tip

Brug Karolines Køkken® Flødefraiche 30% i stedet for piskefløde. Du får det bedste af to verdener - luftigt skum fra fløden og friskheden fra cremefraichen.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25155 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag