Herregårdsæblekage
60+ min

Herregårdsæblekage

Den helt rigtige smag af æblekage - præcis som bedstemor lavede den.
Fryseegnet
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Herregårdsæblekage

Den helt rigtige smag af æblekage - præcis som bedstemor lavede den.

8 personer pr. kage

Antal portioner

Fyld

  • 1 kg æbler, fx coxorange
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 75 g rosiner (ca. 1¼ dl)
  • 25 g hakkede mandler

Remonce

  • 75 g smør
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 25 g hakkede mandler

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt det hele sammen. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Rul den ud i ca. 1/3 cm"s tykkelse, og skær to runde dejplader på størrelse med en springform (ca. 22 cm i diameter). Læg den ene bund i den smurte springform. Beklæd springformens side med den overskydende dej - gem den sidste dejplade til låg.

Fyld

Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Fordel æblebådene i springformen og drys med sukker, rosiner og hakkede mandler. Læg dejlåget over æblerne og pres til i kanten.

Remonce

Rør smør, sukker og hakkede mandler hvidt. Fordel remoncen på låget og prik med en gaffel hist og her.

Bag æblekagen midt i ovnen og server den lun med iskoldt flødeskum til.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Tips

Lun den inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25155 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 55 %
Print