Hjemmelavet karamelsauce

30 min
Hjemmelavet karamelsauce

Nem og lækker karamelsauce - den perfekte karamelsovs til fx vaniljeis, lun chokoladekage eller bagte æbler. Karamelsaucen har den helt rigtige smag af smeltet sukker og smør. Den hjemmelavede karamelsovs er hurtig at lave - og du kan tilføje salt (efter smag), hvis du vil have saltkaramel.

Ingredienser

Hjemmelavet karamelsauce

100 g Sukker (ca. 1 dl)
50 g Smør
½ dl Piskefløde
2 spsk Vand

Sådan gør du

Karamelsauce

  • Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved jævn varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten.
  • Skru ned til svag varme og smelt smørret heri under omrøring.
  • Tilsæt fløden og vand (det bruser op) - og rør til det er en glat karamelsauce.
  • Lad karamelsaucen simre i 3 min.
  • Hæld saucen i en skål eller kande og lad det køle helt af. Karamelsaucen bliver tykkere jo mere den køler af.
  • Server den lune karamelsauce sammen med fx is og bær.

Karamelsaucen kan stå tildækket i køleskabet 3-4 døgn. Lunes ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3918 kJ / 936 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1703 kJ / 407 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 0,5 % 0,5 g
Kulhydrat: 44 % 44,1 g
Fedt: 55,5 % 25,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavet-karamelsauce/