Hjemmelavet karamelsauce
30 min
•
Nem og lækker karamelsauce - den perfekte karamelsovs til fx vaniljeis, lun chokoladekage eller bagte æbler. Karamelsaucen har den helt rigtige smag af smeltet sukker og smør. Den hjemmelavede karamelsovs er hurtig at lave - og du kan tilføje salt (efter smag), hvis du vil have saltkaramel.
Ingredienser
Hjemmelavet karamelsauce
|
100 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|---|---|
|
50 g
Smør
|
|
|
½ dl
Piskefløde
|
|
|
2 spsk
Vand
|
Sådan gør du
Karamelsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Karamelsaucen kan stå tildækket i køleskabet 3-4 døgn. Lunes ved serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1702 kJ / 407 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 0,5 g |
| Fedt: | 25,5 g |
| Kulhydrat: | 44,1 g |