Hjemmelavet smør
&format=webp)
Lav smør helt fra bunden med kun tre ingredienser - piskefløde, kærnemælk og salt! Hjemmelavet smør en en sjov aktivitet for både børn og voksne. Smørret kan trylles om til kryddersmør ved at tilsætte krydderurter, hvidløg, citron og/eller krydderier.
Ingredienser
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
¼ dl
Kærnemælk
|
¼ tsk
Fint salt
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan godt lave smør uden at syrne fløden 12-24 timer først, men så skal du tilsætte lidt citronsaft til det færdige smør for at få lidt af den syrnede smag. Du kan piske smørret med en håndmixer i stedet for at ryste det. Pisk til smørret tydeligt har delt sig i de 2 faser. Lav smøret til kryddersmør ved at tilsætte fx krydderurter, hvidløg, citronskal, krydderier m.m.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1300 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0 g |
Protein: | 2,2 g |
Fedt: | 32,6 g |
Kulhydrat: | 3,3 g |
Lav smør helt fra bunden med kun tre ingredienser - piskefløde, kærnemælk og salt! Hjemmelavet smør en en sjov aktivitet for både børn og voksne. Smørret kan trylles om til kryddersmør ved at tilsætte krydderurter, hvidløg, citron og/eller krydderier.
