Hjertegryde

Hjertegryde

60+ min
Fryseegnet
Hjertegryde er en velsmagende opskrift med grisehjerter, som smager lækkert! Glæd dig!

Sådan gør du

Hjertegryde
  • Rens og skyl hjerterne godt, og skær dem i meget tynde strimler.
  • Svits løg og hjerter i gyldent smør i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tilsæt fløde under omrøring og bring retten i kog. Drys saucejævner i under omrøring.
  • Kog yderligere ca. 1 min. Smag til.
Kartoffelsne
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem godt møre, ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Pres kartoflerne gennem en purépresser, så de danner "en løs sne".
  • Server hjertegryde med kartoffelsne og en blandet grøn salat.

Hjertegryden kan fryses - så lav gerne en stor portion, så har du nem mad en dag, det skal gå stærkt.

Energiindhold for hele retten:

8410 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26 % 4,7 g
Kulhydrat: 46,2 % 8,4 g
Fedt: 27,8 % 2,3 g
Mere inspiration

Lyst til mere indmad? - Så er helstegt lever måske lige noget for dig...

Helstegt lever
1 time
Helstegt lever
(13)

Ingredienser

2 Grisehjerter
3 Grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
25 g Smør
1 tsk Tørret basilikum
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
2 dl Madlavningsfløde
2 spsk Saucejævner
1 kg Skrællede kartofler
300 g Blandet grøn salat