Hjerter i vildtsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

1 timer

Hjerter i vildtsauce er en opskrift med masser af smag og kraft. Svinehjerterne suppleres af lækker bacon og velsmagende blåskimmelost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 svinehjerter (ca. 700 g)
  • 4 skiver bacon (ca. 75 g)
  • 50 g smør
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1½ dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk ribsgelé
  • 1 spsk Castello® Danablu 50+
  • evt. kulør
  • evt. lys saucejævner

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler og
  • 300 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens, skyl og tør hjerterne godt. Skær bacon og hjerter i tynde strimler. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Del hjerter og bacon i 2 portioner og brun en portion ad gangen. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt piskefløde, vand, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til hjerterne er møre. Rør ribsgelé og ost i og smag til. Tilsæt evt. kulør og jævn evt. saucen.

Tip

Danablu er et dejligt krydderi i saucer. Den tilfører en pikant smag, der giver associationer til dyrekød eller andet vildt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde: