Hjerter med stegte æbler

Hjerter med stegte æbler

60+ min
Hjerter med persille, flødesauce og stegte æbler. Det et er rigtig mormormad....og så er det sund og billig mad med masser af smagsoplevelser og lidt bid.

Sådan gør du

  • Rens, skyl og tør hjerterne godt. Drys dem indvendigt med salt, fordel persillen herpå og luk med kødnåle.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  • Brun hjerterne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld vand ved og drys med salt og peber.
  • Braiser hjerterne ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time – vend dem efter ca. 45 min.
  • Tag hjerterne op og hold dem varme – skær dem i skiver lige inden serveringen.
Sauce
  • Si stegeskyen (ca. 1 dl) og hæld den tilbage i gryden.
  • Bland fløde og mel og rør det i skyen. Bring saucen i kog.
  • Tilsæt salt og evt. kulør og smag til.
Stegte æbler
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min.
  • Tilsæt æbler, timian, sukker og salt og steg ved svag varme i ca. 4 min. Smag de stegte æbler til.
Energiindhold for hele retten:

10504 kJ / 2511 kcal

Næringsindhold pr. 100g

316 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,9 % 3 g
Kulhydrat: 50,1 % 9,3 g
Fedt: 34 % 2,9 g

Ingredienser

2 Grisehjerter (ca. 275 g)
¼ tsk Groft salt
2 dl Små kviste af kruspersille
25 g Smør
½ dl Vand
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sauce
½ liter Madlavningsfløde
1½ spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Evt. kulør
Stegte æbler
25 g Smør
5 Porrer i 1 cm skrå skiver
4 Uskrællede æbler i både, fx coxorange
1 tsk Tørret timian
1½ tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
Pynt
Små kviste af kruspersille
Tilbehør
1 kg Kartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk