Hjerter med stegte æbler

Bedømmelse

(9 vurderinger)

60+ min

Hjerter med persille, flødesauce og stegte æbler. Det et er rigtig mormormad....og så er det sund og billig mad med masser af smagsoplevelser og lidt bid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 svinehjerter (ca. 275 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 dl små kviste af kruspersille
  • 25 g smør
  • ½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Stegte æbler

  • 25 g smør
  • 5 porrer i 1 cm skrå skiver
  • 4 uskrællede æbler i både, fx coxorange
  • 1 tsk tørret timian
  • 1½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt

Pynt

  • små kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens, skyl og tør hjerterne godt. Drys dem indvendigt med salt, fordel persillen herpå og luk med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun hjerterne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld vand ved og drys med salt og peber. Braiser hjerterne ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time – vend dem efter ca. 45 min. Tag hjerterne op og hold dem varme – skær dem i skiver lige inden serveringen.

Sauce

Si stegeskyen (ca. 1 dl) og hæld den tilbage i gryden. Bland fløde og mel og rør det i skyen. Bring saucen i kog. Tilsæt salt og evt. kulør og smag til.

Stegte æbler

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Tilsæt æbler, timian, sukker og salt og steg ved svag varme i ca. 4 min. Smag de stegte æbler til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde: