Hjerter med stegte æbler

2 timer
Arbejdstid: 40 min
Hjerter med stegte æbler

Hjerter med persille, flødesauce og stegte æbler. Det et er rigtig mormormad....og så er det sund og billig mad med masser af smagsoplevelser og lidt bid.

Ingredienser

2 Grisehjerter (ca. 275 g)
¼ tsk Groft salt
2 dl Små kviste af persille
25 g Smør
½ dl Vand
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sauce

½ liter Madlavningsfløde
1½ spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Evt. kulør

Stegte æbler

25 g Smør
5 Porrer i 1 cm skrå skiver
4 Uskrællede æbler i både, fx coxorange
1 tsk Tørret timian
1½ tsk Sukker
¾ tsk Groft salt

Tilbehør

1 kg Kartofler

Sådan gør du

  • Rens, skyl og tør hjerterne godt. Drys dem indvendigt med salt, fordel persillen herpå og luk med kødnåle.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  • Brun hjerterne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld vand ved og drys med salt og peber.
  • Braiser hjerterne ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time – vend dem efter ca. 45 min.
  • Tag hjerterne op og hold dem varme – skær dem i skiver lige inden serveringen.

Sauce

  • Si stegeskyen (ca. 1 dl) og hæld den tilbage i gryden.
  • Bland fløde og mel og rør det i skyen. Bring saucen i kog.
  • Tilsæt salt og evt. kulør og smag til.

Stegte æbler

  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min.
  • Tilsæt æbler, timian, sukker og salt og steg ved svag varme i ca. 4 min. Smag de stegte æbler til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11714 kJ / 2800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

351 kJ / 84 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21 % 4,3 g
Kulhydrat: 44,9 % 9,3 g
Fedt: 34,1 % 3,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hjerter-med-stegte-abler/