Hjerter med stegte æbler

Hjerter med stegte æbler

60+ min
Hjerter med persille, flødesauce og stegte æbler. Det et er rigtig mormormad....og så er det sund og billig mad med masser af smagsoplevelser og lidt bid.

Sådan gør du

  • Rens, skyl og tør hjerterne godt. Drys dem indvendigt med salt, fordel persillen herpå og luk med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun hjerterne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld vand ved og drys med salt og peber. Braiser hjerterne ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time – vend dem efter ca. 45 min. Tag hjerterne op og hold dem varme – skær dem i skiver lige inden serveringen.
Sauce
  • Si stegeskyen (ca. 1 dl) og hæld den tilbage i gryden. Bland fløde og mel og rør det i skyen. Bring saucen i kog. Tilsæt salt og evt. kulør og smag til.
Stegte æbler
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Tilsæt æbler, timian, sukker og salt og steg ved svag varme i ca. 4 min. Smag de stegte æbler til.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11492 kJ / 2747 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 14,8 % 3 g
Kulhydrat: 42 % 8,6 g
Fedt: 43,2 % 4 g

Ingredienser

Grisehjerter (ca. 275 g)
2
Groft salt
¼ tsk
Små kviste af kruspersille
2 dl
Smør
25 g
Vand
½ dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Sauce
½ liter
Hvedemel
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Evt. kulør
Stegte æbler
Smør
25 g
Porrer i 1 cm skrå skiver
5
Uskrællede æbler i både, fx coxorange
4
Tørret timian
1 tsk
Sukker
1½ tsk
Groft salt
¾ tsk
Pynt
Små kviste af kruspersille
Tilbehør
Kartofler
1 kg