Bagt hokkaido pasta

40 min
Arbejdstid: 15 min
Bagt hokkaido pasta

Cremet pastaret med bagt hokkaido, tomater og salatost – en nem og hurtig efterårsret for hele familien. Kom alle ingredienserne i et fad, bag det i 30 min. og vend med kogt pasta. Vi har givet retten lidt chili, som giver en dejlig varme og smag til den søde græskar - men den kan sagtens undlades!

Martin Wiese Lyngholm
Martin Wiese Lyngholm Content Creator
Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

600 g Hokkaido græskar i grove stykker
200 g Cherrytomater
1 Løg i grove stykker
1 Helt hvidløg
250 g Salatost i ét stykke
2 spsk Olie
1 håndfuld Frisk timian
1 tsk Tørrede chiliflager
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Tørret pasta

Sådan gør du

  • Kom hokkaido, tomater, løg, hvidløg og ost i et stort ovnfast fad. Fordel olie, timian, chili, salt og peber henover og sæt fadet i ovnen i ca. 30 min. ved 200° - varmluft eller til hokkaidoen er helt mør.
  • Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen og gem lidt kogevand.
  • Tag fadet ud af ovnen og vend ingredienserne let sammen, til osten er næsten opløst.
  • Vend den kogte pasta i og tilsæt evt. lidt pastavand, hvis du ønsker en lidt tyndere konsistens.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Du kan sagtens bage flere eller andre grøntsager med i fadet, fx gulerødder, peberfrugt eller squash.

Næringsindhold

Energiindhold:

9084 kJ / 2171 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 21,1 g
Protein: 81,1 g
Fedt: 84,9 g
Kulhydrat: 268,5 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hokkaido-feta-pasta/