Kalkungryde med timian og ris
&format=webp)
Kalkungryde med grøntsager - smager skønt af timian. Gryderetter med kalkun er populære opskrifter, - sikkert fordi de er så hurtige og nemme at have med at gøre. Denne kalkun gryderet består stort set kun af kalkun, porrer og gulerødder - smagt til med timian og en dejlig sauce med fløde. Kalkungryde med timian er en klassisk efterårs- og vinterret, der både er enkel og smager virkelig lækkert.
Ingredienser
Kalkungryde
400 g
Kalkunbryst
|
|
---|---|
1½ spsk
Rapsolie
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
2½ dl
Vand
|
|
1 spsk
Koncentreret grøntsagsfond
|
|
6
Gulerødder i skrå skiver (ca. 400 g)
|
|
3
Porrer i skrå skiver (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
¾ dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
---|
Sådan gør du
Kalkungryde
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Fløde, vand og fond kan erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® mornaysauce. Retten skal så ikke jævnes (med vand og mel).
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
468 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,2 g |
Protein: | 6,3 g |
Fedt: | 2,5 g |
Kulhydrat: | 15,8 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
