Hvid chokoladekage med sprød bund

2 timer 20 min
Arbejdstid: 45 min
Hvid chokoladekage med sprød bund

Prøv denne lækre hvide chokoladekage med en sprød bund af mørdej. Chokoladekagen har et fyld af friske hindbær, lime og mandler.

Ingredienser

75 g Koldt smør
100 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
1½ spsk Flormelis
1 tsk Vand

Hvid chokoladekage

3 Æg
150 g Sukker (ca. 1½ dl)
100 g Smør - smeltet
1½ dl Piskefløde
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
150 g Hvid chokolade i mindre stykker
100 g Grofthakkede mandler
125 g Friske hindbær
2½ tsk Limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
50 g Flødeost
3 spsk Flormelis
1 spsk Friskpresset limesaft
1 dl Piskefløde
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
100 g Friske hindbær

Sådan gør du

Sprød bund

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel og flormelis. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvid chokoladekage

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland smør og fløde og vend det i æggeblandingen.
  • Bland mel, chokolade og mandler og vend det forsigtigt i æggeblandingsen sammen med hindbær, limeskal og -saft.
  • Tag den forbagte bund ud og hæld dejen herpå.
  • Bag kagen færdig midt i ovnen ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Dæk overfladen af kagen med et stykke bagepapir de sidste 15 min. af bagetiden.
  • Lad kagen køle af på en bagerist i ca. ½ time. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af på bageristen.

Pyntning

  • Rør, med et piskeris, flødeost, flormelis og limesaft sammen. Pisk fløden til et fast skum og vend det i flødeostblandingen.
  • Fordel flødeostecremen på kagen og pynt med limeskal og hindbær.

Du kan fryse kagen uden flødeostecreme og pynt på toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23174 kJ / 5539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1464 kJ / 350 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,8 % 5 g
Kulhydrat: 33,8 % 29,1 g
Fedt: 60,4 % 23,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-chokoladekage-med-sprod-bund/