Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

5 timer 10 min
Arbejdstid: 1 time 10 min
Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.

Ingredienser

Skovbærsirup

200 g Frosne skovbær
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 spsk Vand
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
25 g Hakkede valnøddekerner

Hvid chokolademousse

75 g Hvid chokolade i mindre stykker
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
3 spsk Sukker
3½ dl Piskefløde

Mørk chokolademousse

75 g Mørk chokolade i mindre stykker

Pynt

Høvlet mørk chokolade
Hakkede valnøddekerner

Sådan gør du

Skovbærsirup

  • Kom skovbær, sukker, vand, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde. Kog bærrene ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tag låget af gryden og kog blandingen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1¾ dl.
  • Vend valnødderne i og lad skovbærsiruppen køle helt af.
  • Fjern vaniljestangen.

Hvid chokolademousse

  • Smelt den hvide chokolade i en skål i vandbad.
  • Pisk æggehvider og sukker til et sejt marengsskum.
  • Pisk fløden til et let skum - giver ca. 7 dl i alt.
  • Kom ca. 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade i. Vend derefter ca. 3 dl flødeskum i.

Mørk chokolademousse

  • Smelt den mørke chokolade i en skål i vandbadet.
  • Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste 3 dl flødeskum i.
  • Kom den mørke mousse i 6 glas (a ca. 2½ dl). Læg forsigtigt 2-3 spsk solbærsirup på moussen.
  • Fordel herefter den hvide mousse i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

  • Pynt de 6 glas chokolademousse med høvlet chokolade og valnødder.

Desserten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11908 kJ / 2846 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1233 kJ / 295 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 35,2 % 25,5 g
Fedt: 60,3 % 20,1 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-og-mork-chokolademousse-med-skovbarsirup/