Hvide asparges i krydret lage med rygeostcreme
Hvide asparges er virkelig en skøn råvare, som skal nydes, når det er sæson. Denne opskrift på hvide asparges i krydret lage giver en sprød konsistens og lidt spicy smag til den hvide asparges. Og sammen med den blide rygeostcreme og dejligt brød giver det en skøn forret, som ovenikøbet kan forberedes dagen før. Nyd sommeren og de hvide asparges, så længe det er muligt.
Ingredienser
Hvide asparges
|
16
Hvide asparges
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Krydret lage
|
¼ liter
Aspargesvand
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Hvidvinseddike
|
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
|
1 tsk
Cayennepeber
|
|
|
½ spsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Rygeostcreme
|
75 g
Rygeost uden kommen
|
|
|---|---|
|
1 dl
Creme fraiche
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Fintklippet purløg
|
|
|---|---|
|
Flagesalt
|
Tilbehør
|
240 g
Landbrød
|
|---|
Sådan gør du
Hvide asparges
Rygeostcreme
Servering af hvide asparges
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan med fordel gøre aspargesene helt færdige dagen før - så trækker de mere smag af lagen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
307 kJ / 73 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 2,3 g |
| Fedt: | 3,3 g |
| Kulhydrat: | 8,6 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.