Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

60+ min

Nem og flot dessert - masser af sommersmag.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg jordbær
  • ¼ vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 dl vand

Råcreme

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte. Pisk vaniljekorn, finthakket mynte, saft og vand godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.

Råcreme

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag råcremen til.

Fordel de marinerede jordbær i høje glas og kom et par skefulde råcreme i hver. Pynt med mynte og server resten af råcremen til.

Tip

Jordbærrene smager også godt med vaniljeis.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En moscato d'asit, som er en hvid, sød let perlende vin fra Norditalien, vil være dejlig til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær