Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

60+ min

Nem og flot dessert - masser af sommersmag.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg jordbær
  • ¼ vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 dl vand

Råcreme

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte. Pisk vaniljekorn, finthakket mynte, saft og vand godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.

Råcreme

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag råcremen til.

Fordel de marinerede jordbær i høje glas og kom et par skefulde råcreme i hver. Pynt med mynte og server resten af råcremen til.

Tip

Jordbærrene smager også godt med vaniljeis.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En moscato d'asit, som er en hvid, sød let perlende vin fra Norditalien, vil være dejlig til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær