Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

60+ min
Det danske klima giver de bedst tænkelig betingelser for jordbær. Og det er selvfølgelig derfor, at smagen af danske jordbær er noget helt specielt - også i denne opskrift på marinerede jordbær. De første jordbær er klar når hyldeblomsterne springer ud. Og her er virkelig en dessert, hyldeblomstmarinerede jordbær, der byder på det allerbedste fra den danske natur. Jordbær og hyldeblomst, forenet i en nem og flot dessert, med masser af sommersmag.

Sådan gør du

Marinerede jordbær
  • Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte.
  • Pisk vaniljekorn, finthakket mynte, saft og vand godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.
Råcreme
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag råcremen til.
Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme
  • Fordel de marinerede jordbær i høje glas og kom et par skefulde råcreme i hver.
  • Pynt med mynte og server resten af råcremen til.

De marinerede smager også godt med vaniljeflødeis.

Energiindhold for hele retten:

4738 kJ / 1132 kcal

Næringsindhold pr. 100g

518 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,8 % 1,2 g
Kulhydrat: 44,1 % 13,4 g
Fedt: 52,1 % 7,3 g
Mere inspiration

En overdådig lækker og nem sommerdessert.

Pavlova
60+ min
Pavlova
(33)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Marinerede jordbær
½ kg Jordbær
¼ Vaniljestang - kornene herfra
1 spsk Finthakkede mynteblade
1 dl Koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl Vand
Råcreme
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 spsk Sukker
Vaniljestang - kornene herfra
1½ dl Piskefløde
Pynt
Mynteblade