Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

1 time 20 min
Arbejdstid: 35 min
Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

Det danske klima giver de bedst tænkelig betingelser for jordbær. Og det er selvfølgelig derfor, at smagen af danske jordbær er noget helt specielt - også i denne opskrift på marinerede jordbær. De første jordbær er klar når hyldeblomsterne springer ud. Og her er virkelig en dessert, hyldeblomstmarinerede jordbær, der byder på det allerbedste fra den danske natur. Jordbær og hyldeblomst, forenet i en nem og flot dessert, med masser af sommersmag.

Ingredienser

Marinerede jordbær

½ kg Jordbær
¼ Vaniljestang - kornene herfra
1 spsk Finthakkede mynteblade
1 dl Koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl Vand

Råcreme

2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 spsk Sukker
Vaniljestang - kornene herfra
1½ dl Piskefløde

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Marinerede jordbær

  • Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte.
  • Pisk vaniljekorn, finthakket mynte, saft og vand godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.

Råcreme

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag råcremen til.

Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

  • Fordel de marinerede jordbær i høje glas og kom et par skefulde råcreme i hver.
  • Pynt med mynte og server resten af råcremen til.

De marinerede smager også godt med vaniljeflødeis.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4627 kJ / 1106 kcal

Næringsindhold pr. 100g

506 kJ / 121 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,9 % 1,2 g
Kulhydrat: 45,1 % 13,4 g
Fedt: 51 % 7 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/hyldeblomstmarinerede-jordbar-med-racreme/