Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Det danske klima giver de bedst tænkelig betingelser for jordbær. Og det er selvfølgelig derfor, at smagen af danske jordbær er noget helt specielt - også i denne opskrift på marinerede jordbær. De første jordbær er klar når hyldeblomsterne springer ud. Og her er virkelig en dessert, hyldeblomstmarinerede jordbær, der byder på det allerbedste fra den danske natur. Jordbær og hyldeblomst, forenet i en nem og flot dessert, med masser af sommersmag.
Ingredienser
Marinerede jordbær
½ kg
Jordbær
|
|
---|---|
¼
Vaniljestang - kornene herfra
|
|
1 spsk
Finthakkede mynteblade
|
|
1 dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
1 dl
Vand
|
Råcreme
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
1¼
Vaniljestang - kornene herfra
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Marinerede jordbær
Råcreme
Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme
De marinerede smager også godt med vaniljeflødeis.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4627 kJ / 1106 kcal
Næringsindhold pr. 100g
506 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 3,9 % | 1,2 g |
Kulhydrat: | 45,1 % | 13,4 g |
Fedt: | 51 % | 7 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.