Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme
60+ min

Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

Nem og flot dessert - masser af sommersmag.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme

Nem og flot dessert - masser af sommersmag.

Antal portioner
  • ½ kg jordbær
  • ¼ vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 dl vand

Råcreme

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte. Pisk vaniljekornene, finthakket mynte, saft og vand godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.

Råcreme

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag råcremen til.

Fordel de marinerede jordbær i høje glas og kom et par skefulde råcreme i hver. Pynt med mynte og server resten af råcremen til.

Tip

Jordbærrene smager også godt med vaniljeis.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En moscato d'asit, som er en hvid, sød let perlende vin fra Norditalien, vil være dejlig til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær