Hytteostkage
&format=webp)
Hytteostkage med kiwifrugt er en af vores gode gamle opskrifter. Hytteostkagen minder om en cheesecake, men med fylde og "bid" fra hytteostkornene. Hytteostkagen kan laves dagen før.
Ingredienser
Bund
100 g
Vaniljekiks
|
|
---|---|
50 g
Makroner
|
|
100 g
Smør
|
Fyld
5 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
450 g
Hytteost
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
4 tsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
2- 3
Hårde kiwifrugter i meget tynde skiver
|
---|
Sådan gør du
Bund
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan erstatte vaniljekiksene med saltkiks, fx TUC kiks. Det giver et lækkert lille salt modspil til det søde. Hytteostkagen smager også dejlig serveret med bærcoulis, råsyltede solbær eller kirsebærsauce.
Hytteostkagen kan laves dagen før, men ikke tidligere end det, for så bliver kiksebunden blød. Vent evt. med at pynte kagen til umiddelbart før servering - det er flottest.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12028 kJ / 2875 kcal
Næringsindhold pr. 100g
927 kJ / 222 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 12,4 % | 6,8 g |
Fedt: | 63,9 % | 16 g |
Kulhydrat: | 23,7 % | 12,9 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.
