Hytteostvafler

25 min
Arbejdstid: 10 min
Hytteostvafler

Nemme og lækre hytteostvafler lavet på kun 3 ingredienser. Denne opskrift på vafler består af hytteost, æg og havregryn - og et lille nip salt for at fremhæve smagen. Hytteostvaflerne kan både bruges i det søde og salte køkken. Server vaflerne til frokost, forret eller måske som en dessert med bær og vaniljecreme. Du kan nemt sætte dit eget præg på hytteostvaflerne - giv dem fx lidt chiliflakes eller andet krydderi - eller tilsæt citronskal, kardemomme eller vaniljesukker, hvis du ønsker en dessertvaffel.

Ingredienser

200 g Hytteost
2 Æg
1 dl Havregryn
1 knivspids Salt
Smørspay eller smør - til stegning

Sådan gør du

Hytteostvafler

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål til en grov vaffeldej.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt - og pensl eller spray det med fedtstof.
  • Fordel halvdelen af dejen i vaffeljernet. Bag vaflen i 4-5 min. - eller til den er gylden.
  • Bag den anden vaffel af resten af dejen og server med valgfri topping.

Drys lidt revet ost i vaffeljernet, inden dejen kommes på - det giver en dejlig smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1709 kJ / 408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

503 kJ / 120 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 39,7 % 11,8 g
Kulhydrat: 26,7 % 7,9 g
Fedt: 33,6 % 4,6 g
Relateret video Hytteostvafler

Hytteostvaflerne kan både bruges i det søde og salte køkken. Server vaflerne til frokost, forret eller måske som en dessert med bær og vaniljecreme.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostvafler/