A38 med ingefærkrydret ananas

A38 med ingefærkrydret ananas

15 min
Start morgenen med en skål A38 - her med en dejlig sag af sødmefyldt ananas - smagt til med syltet ingefær og et drys af ristede chiafrø - og dejligt knas af knust knækbrød.

Sådan gør du

Ristede chiafrø
  • Rist chiafrøene i en tør pande ved kraftig varme 2-3 min. - rør af og til.
A38 med ingefærkrydret ananas
  • Vend ananas, ingefær og 1 tsk lage fra de syltede ingefær sammen.
  • Hæld det syrnede produkt i skåle og fordel ananasblandingen på toppen.
  • Drys med knækbrød og chiafrø.
  • Server straks.

Syltet ingefær giver både sødme og lidt "hot" fornemmelse og passer virkelig godt til ananas. Men du kan prøve dig frem med andre frugter. Den sirup, der er omkring ingefæren er også meget lækker på frugt og på syrnede produkter til morgenmad.

Energiindhold for hele retten:

1253 kJ / 299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

240 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 31,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 41,1 % 5,8 g
Fedt: 27,8 % 1,8 g
Mere inspiration

Her er endnu et forslag til en dejlig topping til din morgenmad.

Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Ristede chiafrø
2 spsk Chiafrø
A38 med ingefærkrydret ananas
75 g Ananas i små tern
2 tsk Finthakket sød syltet ingefær
4 dl A38 naturel, eller andet syrnet produkt
10 g Knust groft knækbrød