Iskold abrikoscreme med blåbær

2 timer 15 min
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
Iskold abrikoscreme med blåbær

Iskold abrikoscreme med blåbær - lille, let og frisk skyr dessert med et strejf af appelsin og koriander.

Ingredienser

150 g Soltørrede abrikoser
½ tsk Knuste korianderfrø
½ tsk Vaniljepulver
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1 dl Vand
2 spsk Flydende honning
4 dl Skyr naturel
125 g Skyllede blåbær

Pynt

Tynde strimler soltørrede abrikoser
Spiselige blomster

Sådan gør du

  • Blend abrikoserne i ca. 30 sek. sammen med korianderfrø, vaniljekorn, appelsinsaft, vand og honning. Tilsæt skyr og blend igen et øjeblik, til det hele er blandet. Smag til - cremen er frisk og syrlig. Stil den tildækket i fryseren i mindst 2 timer.
  • Rør den isede abrikoscreme igennem og hæld den i iskolde små skåle eller glas. Fordel blåbærrene og pynt med abrikosstrimler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3700 kJ / 884 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 24,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 70,4 % 16,7 g
Fedt: 4,9 % 0,5 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/iskold-abrikoscreme-med-blabar/