Islagkage med kokos og bagt ananas

5 timer 45 min
Arbejdstid: 50 min
Islagkage med kokos og bagt ananas

En fin islagkage med den skønne kombination af kokos og ananas....man kan næsten se tropeøen for sig.

Ingredienser

Kokosis

½ liter Kold vaniljesauce
125 g Fint rørsukker (ca. 1½ dl)
1 dåse Kokosmælk
½ dl Friskpresset limesaft

Bunde

125 g Smør
100 g Meget grofthakkede, smuttede mandler
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
1 spsk Hvedemel
125 g Kokosmel (ca. 3½ dl)

Bagt ananas

1 Frisk ananas (ca. 1⅗ kg)
3 spsk Fint rørsukker
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Hakkede citronmelisseblade

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

Kokosis

  • Kom den kolde vaniljesauce og sukker i en skål og pisk til sukkeret er opløst. Pisk kokosmælk og limesaft i heri.
  • Hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet og blød konsistens.

Bunde

  • Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mandler, sukker, mel og kokosmel.
  • Varm blandingen igennem ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Pres halvdelen af kokosmelblandingen i formen.
  • Bag bunden midt i ovnen ca. 5 min. ved 200°.
  • Åbn springformen og træk bunden - med bagepapir - over på en bagerist. Lad den køle af i formen.
  • Bag den 2. bund på samme måde.
  • Kom den bløde kokosis på bunden i springformen.
  • Stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 3 timer.
  • Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 2 timer før serveringen.

Bagt ananas

  • Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder.
  • Flæk ananassen i 4 både og fjern midterstokken. Skær derefter ananaskødet i små tern (ca. 900 g ananaskød).
  • Kom ananasternene i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys med sukker og bag dem midt i ovnen ca. ½ time ved 200°.
  • Lad ananasternene køle lidt af og tilsæt limeskal, -saft og citronmelisse. Smag til.

Ved serveringen

  • Tag islagkagen ud af formen - træk evt. en lun kniv langs kanten. Fjern bagepapiret og stil kagen på et fad.
  • Knæk den anden bund i pæne stykker og anret dem på og rundt om kagen.
  • Kom den lune ananas i en skål og server den til islagkagen.

Den bagte ananas kan også serveres kold. Bunden uden is kan fryses eller opbevares i en kagedåse i ca. 4 døgn.

Islagkagen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22608 kJ / 5403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1019 kJ / 244 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 36,4 % 21,8 g
Fedt: 59,2 % 16,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/islagkage-med-kokos-og-bagt-ananas/