Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.

Ingredienser

Antal portioner

Jordbærsirup

  • 250 g rensede jordbær
  • 2 dl glukosesirup
  • 3½ spsk flormelis
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærsirup

Bring jordbær, sirup, flormelis og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. under omrøring. Blend blandingen fx med en stavblender, hæld den gennem en sigte og smag til. Stil jordbærsiruppen tildækket i køleskabet.

Hæld ca. 2/3 dl vaniljesauce i 4 dybe tallerkener. Hæld den afkølede jordbærsirup over vaniljesaucen i en tynd stråle. så det danner et fint mønster. Fordel jordbær herpå og drys pistacienødder og chokolade over. Pynt med citronmelisse og server med resten af vaniljesaucen i en lille kande ved siden af.

Tips

Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: