Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

60+ min
Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.

Sådan gør du

Jordbærsirup
  • Bring jordbær, sirup, flormelis og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. under omrøring. Blend blandingen fx med en stavblender, hæld den gennem en sigte og smag til. Stil jordbærsiruppen tildækket i køleskabet.
  • Hæld ca. 2/3 dl vaniljesauce i 4 dybe tallerkener. Hæld den afkølede jordbærsirup over vaniljesaucen i en tynd stråle. så det danner et fint mønster. Fordel jordbær herpå og drys pistacienødder og chokolade over. Pynt med citronmelisse og server med resten af vaniljesaucen i en lille kande ved siden af.
Tips
  • Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9830 kJ / 2349 kcal

Næringsindhold pr. 100g

612 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,6 % 1,7 g
Kulhydrat: 69,1 % 24,9 g
Fedt: 26,3 % 4,4 g

Ingredienser

Jordbærsirup
Rensede jordbær
250 g
Glukosesirup
2 dl
Flormelis
3½ spsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
5 dl
Jordbær i kvarte
500 g
Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
25 g
Grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
25 g
Pynt
Friske citronmelisseblade