Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
&format=webp)
Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.
Ingredienser
Jordbærsirup
250 g
Rensede jordbær
|
|
---|---|
2 dl
Glukosesirup
|
|
3½ spsk
Flormelis
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
5 dl
Kold vaniljesauce
|
|
---|---|
500 g
Jordbær i kvarte
|
|
25 g
Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
|
|
25 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Pynt
Citronmelisseblade
|
---|
Sådan gør du
Jordbærsirup
Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10374 kJ / 2479 kcal
Næringsindhold pr. 100g
631 kJ / 151 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,3 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 70,8 % | 26,2 g |
Fedt: | 24,9 % | 4,2 g |
