Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Jordbærsirup

  • 250 g rensede jordbær
  • 2 dl glukosesirup
  • 3½ spsk flormelis
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærsirup

Bring jordbær, sirup, flormelis og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. under omrøring. Blend blandingen fx med en stavblender, hæld den gennem en sigte og smag til. Stil jordbærsiruppen tildækket i køleskabet.

Hæld ca. 2/3 dl vaniljesauce i 4 dybe tallerkener. Hæld den afkølede jordbærsirup over vaniljesaucen i en tynd stråle. så det danner et fint mønster. Fordel jordbær herpå og drys pistacienødder og chokolade over. Pynt med citronmelisse og server med resten af vaniljesaucen i en lille kande ved siden af.

Tips

Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag