Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon
35 min
•
Denne opskrift på jordskokpuré om æbleflæsk. På toppen af puréen er der bløde løg, stegte æbler og sprødstegt bacon. Det er en virkelig nem og lækker efterårsret - Velbekomme!
Ingredienser
Jordskokpuré
|
2 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
600 g
Skrællede jordskokker i tern
|
|
|
400 g
Skrællede melede kartofler i tern
|
|
|
2
Store finthakkede fed hvidløg
|
|
|
1
Rosmarinkvist
|
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
|
1 tsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
150 g
Bacontern
|
|
|---|---|
|
150 g
Rensede kantareller
|
|
|
10 g
Smør
|
|
|
6
Små skalotteløg i kvarte (ca. 275 g)
|
|
|
2
Store røde æbler i både, fx jonagold (ca. 275 g)
|
|
|
2 tsk
Rørsukker
|
Pynt
|
Frisk rosmarin eller timian
|
|---|
Tilbehør
|
Ristet rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Jordskokpuré
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
387 kJ / 92 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,3 g |
| Protein: | 2,6 g |
| Fedt: | 3,1 g |
| Kulhydrat: | 13,4 g |