Jule-kokostoppe

Jule-kokostoppe

45 min
De søde grønne kokostoppe med smag af appelsin og ingefær ligner små snedryssede juletræer og er et hyggeligt supplement til julebagningen, hvor børnene sagtens kan være med. Tilsætter du frisk rosmarin til opskriften, smager juletræerne en anelse af gran, hvilket er rigtig lækkert!

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Bland æg og sukker i en skål. Tilsæt kokosmel, appelsinskal, ingefær, pastafarve og smør. Rør godt rundt og tilsæt evt. lidt mere farve. Stil massen på køl i ca. 10 min.
  • Form 15 spidse toppe med fugtige hænder og sæt dem på en bageplade med papir.
  • Bag toppene midt i ovnen i ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn. De skal være gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Dyp de afkølede kokostoppe i smeltet chokolade og lad dem stå på bageristen til chokoladen er størknet.
  • Pynt jule-kokostoppene med flormelis drysset gennem en sigte lige før servering.

Jule-kokostoppene kan gøres ekstra krydrede ved at tilsætte 1 spsk finthakket frisk rosmarin. De kan også pyntes med fx glasur og guldstøv, glimmer eller krymmel .

Energiindhold for hele retten:

11774 kJ / 2814 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2037 kJ / 487 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 4,5 % 5,4 g
Kulhydrat: 28,1 % 33,7 g
Fedt: 67,4 % 37,1 g
Mere inspiration

Lyst til at lave flere små søde spiselige juletræer?

Julekonfekt
30 min
Julekonfekt
(17)
Relateret video
Sådan skræller du nemt en ingefær med ske.

Ingredienser

50 g Smør
2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
200 g Kokosmel (ca. 5¾ dl)
1 spsk Appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Fintrevet syltet eller frisk ingefær
½ tsk Grøn pastafarve
100 g Smeltet mørk chokolade
Pynt
2 spsk Flormelis