Julekage med romglasur
Engelsk inspireret julekage med kanel, kardemomme, nellike, svesker, citronskal og friske æbletern. Julekagen er krydret med julens krydderier og toppet med et lag romglasur - og du får smagen af vores version af den engelske julekage. Traditionelt er julekagen bagt med forskellige slags tørret frugt, som trækker i alkohol. Kagen bages og 'hviler' i op til en måned, hvorefter den betrækkes med et marcipanlag og yderst et gavmildt lag glasur. Vores julekage er forenklet, så den kan bages, når hjemmet skal fyldes med den skønneste duft af jul.
Ingredienser
Julekage
|
250 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
4
Æg
|
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
|
1½ tsk
Stødt kanel
|
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
|
¾ tsk
Stødt nellike
|
|
|
1½ spsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
300 g
Æbler i tern, fx coxorange
|
|
|
200 g
Svesker uden sten i tern
|
|
|
75 g
Smuttede hele mandler
|
Romglasur
|
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Rom
|
Sådan gør du
Julekage
Romglasur
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Julekagen kan opbevares i ca. 1 uge - i en plastikpose.
Julekagen kan fryses uden glasur.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1387 kJ / 332 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,7 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 14,7 g |
| Kulhydrat: | 44,2 g |