Julekage med romglasur

1 time 50 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Julekage med romglasur

Engelsk inspireret julekage med kanel, kardemomme, nellike, svesker, citronskal og friske æbletern. Julekagen er krydret med julens krydderier og toppet med et lag romglasur - og du får smagen af vores version af den engelske julekage. Traditionelt er julekagen bagt med forskellige slags tørret frugt, som trækker i alkohol. Kagen bages og 'hviler' i op til en måned, hvorefter den betrækkes med et marcipanlag og yderst et gavmildt lag glasur. Vores julekage er forenklet, så den kan bages, når hjemmet skal fyldes med den skønneste duft af jul.

Ingredienser

Julekage

250 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
4 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1½ tsk Bagepulver
1½ tsk Stødt kanel
1½ tsk Stødt kardemomme
¾ tsk Stødt nellike
1½ spsk Revet citronskal (usprøjtet)
300 g Æbler i tern, fx coxorange
200 g Svesker uden sten i tern
75 g Smuttede hele mandler

Romglasur

200 g Flormelis (ca. 4 dl)
3 spsk Rom

Sådan gør du

Julekage

  • Piske smør og sukker godt sammen. Rør ét æg i ad gangen. Rør godt mellem æggene.
  • Bland hvedemel med bagepulver, krydderier og citronskal. Kom æbler og svesker i "krydderimelet" og bland frugtstykkerne godt rundt i melet, så de ikke "hænger sammen".
  • Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen med en fadskraber.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen nederst i ovnen ca. 1½ time ved 175° - traditionel ovn. Dæk kagen med alufolie efter ca. 1 times bagning, så den ikke bliver for mørk.

Romglasur

  • Rør flormelis med rom lidt efter lidt og fordel glasuren på den kolde julekage.

Julekagen kan opbevares i ca. 1 uge - i en plastikpose.

Julekagen kan fryses uden glasur.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

25581 kJ / 6114 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1387 kJ / 331 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 4,9 % 4 g
Kulhydrat: 54,2 % 44,2 g
Fedt: 39,2 % 14,7 g
Alkohol: 1,7 %
https://www.arla.dk/opskrifter/julekage-med-romglasur/