Julekage med romglasur
1 time 50 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
Engelsk inspireret julekage med kanel, kardemomme, nellike, svesker, citronskal og friske æbletern. Julekagen er krydret med julens krydderier og toppet med et lag romglasur - og du får smagen af vores version af den engelske julekage. Traditionelt er julekagen bagt med forskellige slags tørret frugt, som trækker i alkohol. Kagen bages og 'hviler' i op til en måned, hvorefter den betrækkes med et marcipanlag og yderst et gavmildt lag glasur. Vores julekage er forenklet, så den kan bages, når hjemmet skal fyldes med den skønneste duft af jul.
Ingredienser
Julekage
250 g
Blødt smør
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
4
Æg
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1½ tsk
Stødt kanel
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
¾ tsk
Stødt nellike
|
|
1½ spsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
300 g
Æbler i tern, fx coxorange
|
|
200 g
Svesker uden sten i tern
|
|
75 g
Smuttede hele mandler
|
Romglasur
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
3 spsk
Rom
|
Sådan gør du
Julekage
Romglasur
Julekagen kan opbevares i ca. 1 uge - i en plastikpose.
Julekagen kan fryses uden glasur.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25581 kJ / 6114 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1387 kJ / 331 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 4,9 % | 4 g |
Kulhydrat: | 54,2 % | 44,2 g |
Fedt: | 39,2 % | 14,7 g |
Alkohol: | 1,7 % |