Julekage med romglasur
60+ min

Julekage med romglasur

Engelsk inspireret julekage med kanel, kardemomme, nellike og et frisk indslag af æbletern og revet citronskal.
Fryseegnet
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Julekage med romglasur

Engelsk inspireret julekage med kanel, kardemomme, nellike og et frisk indslag af æbletern og revet citronskal.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • ¾ tsk stødt nellike
  • 1½ spsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g svesker uden sten
  • 300 g æbler i tern, fx coxorange
  • 75 g smuttede hele mandler

Glasur

  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • 3 spsk rom

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt sammen. Rør ét æg i ad gangen. Rør godt mellem æggene. Bland hvedemel med bagepulver, krydderier og citronskal. Hak sveskerne groft og bland dem i "krydderimelet" sammen med æbletern og mandler. Bland frugtstykkerne godt rundt i melet så de ikke "hænger sammen". Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen med en fadskraber. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen nederst i ovnen. Dæk kagen med alufolie efter ca. 1 times bagning, så den ikke bliver for brun.

Glasur

Rør flormelis med rom lidt efter lidt og fordel glasuren på den kolde julekage.

Tip

Kagen kan bages ca. 1 uge før den skal bruges - blot glasuren lægges på dagen før.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 175°.

Tips

Kan fryses uden glasur.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 26430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Til denne krydrede kage vil en hvid portvin være dejlig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade