Julelagkage med vaniljefrosting
2 timer 20 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
En skøn krydret julelagkage med lag af blød vaniljefrosting. Julelagkagen er fyldt med de bedste krydderier fra den søde juletid og toppet med masser af spiseligt julepynt.
Ingredienser
Kagebunde til julelagkage
|
150 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Rørsukker (ca. 2¼ dl)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
2
Æg
|
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
|
1 spsk
Stødt ingefær
|
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
|
|
1 spsk
Stødt kardemomme
|
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
|
1 tsk
Natron
|
|
|
2½ dl
Kærnemælk
|
Vaniljefrosting
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|---|---|
|
400 g
Flormelis (ca. 8 dl)
|
|
|
175 g
Blødt smør
|
|
|
100 g
Kvark eller skyr
|
Pynt
|
Småkager, fx Julekager - se opskrift i link
|
|
|---|---|
|
Sølvkugler af sukker
|
|
|
Spiseligt glimmer
|
Sådan gør du
Kagebunde til julelagkage
Vaniljefrosting
Anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Bemærk at kagen bages i en lille springform. Til en standard springform (22 cm i diameter) skal du bruge 1½ portion af både dej og frosting.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1514 kJ / 362 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 16,6 g |
| Kulhydrat: | 49,2 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.