Juleskinke med sennepsgratinering

3 timer 35 min
Arbejdstid: 20 min
Juleskinke med sennepsgratinering

Kombinationen af skinke og sennep er skøn - server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål og brune kartofler.

Ingredienser

1 Røget skinke

Sennepsgratinering

1 dl Sennep
1½ spsk Sukker
2 Æggeblommer
4½ spsk Rasp

Sådan gør du

  • Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del.
  • Steg skinken nederst i ovnen Ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst.
  • Lad den køle af og fjern nettet og sværen.

Sennepsratinering

  • Læg den afkølede skinke i et ovnfast fad.
  • Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken.
  • Strø lidt rasp over.
  • Stil skinken i ovnen til den har fået en fin farve ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen et par gange, så bliver den ekstra sprød.

Du kan også stege stegen indpakket i alufolie ved 175° - traditionel ovn.

Skinken kan serveres sammen med hvidkålssalat, stuvet spinat, stuvet grønkål, coleslaw eller brunede kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2060 kJ / 492 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1102 kJ / 263 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,1 % 7,2 g
Kulhydrat: 54,8 % 35,5 g
Fedt: 34,1 % 10,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/juleskinke-med-sennepsgratinering/