Kagekone

Kagekone

60+ min
Kagekone af de skønneste kanelsnurrer. Snurrerne stammer fra Sverige og ud over at være smukke, så smager kanelsnurrerne helt fantastisk. Kanelsnurrerne består af en let og smidig dej, der udgør bunden for den smukke kagekone. Kagekonen er slet ikke så svær at lave. Start med at bage bunden, som består af kanelsnurrer sat tæt sammen i en bradepande. Når kanelsnurrerne er kølet af, så skal kagekonen pyntes. Kun fantasien sætter grænser. Ansigtet her er af udrullet marcipan, de røde læber er også formet i marcipan, mens øjne, næse og kindrødt er malet på med pastafarver. Kagekonens krop og hår er lavet af slik. For slik hører naturligvis hjemme på en rigtig kagekone...
Mere inspiration

Her får du opskriften på en kagemand lavet på en brunsvigerbund.

Kagemand
60+ min
Kagemand
(1)
Velbekomme!
Tips

Denne kagekone har en lille halskæde om halsen med fødselarens navn. Selve medaljonen er lavet af udklippet marcipan og 'snoren' er klippet ud af slikbånd. Kagekonen er inspireret af Bjørn Wiinblad, men udtrykket kan varieres i det uendelige. I stedet for lakridsruller kan håret fx laves af lakridssnørrer, evt. flettede. I stedet for at male på ansigtet, kan ansigtet udformes med slik klistet på marcipanstykket med lidt tyk glasur.

Variation

Kagekonen kan også laves på en bund af kanelsnegle i stedet for kanelsnurrer. Rul de smurte dejstykker sammen til to roulader og skær 12 skiver af hver roulade, så du får ialt 24 kanelsnegle. Stil kanelsneglene tæt i en bradepande og bag dem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7149 kJ / 7149 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1461 kJ / 349 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,9 % 5,9 g
Kulhydrat: 54 % 46,4 g
Fedt: 39,1 % 15,4 g
Relateret video
Kagekone

Ingredienser