Kagekone
Kagekone af de skønneste kanelsnurrer. Snurrerne stammer fra Sverige og ud over at være smukke, så smager kanelsnurrerne helt fantastisk. Kanelsnurrerne består af en let og smidig dej, der udgør bunden for den smukke kagekone. Kagekonen er slet ikke så svær at lave. Start med at bage bunden, som består af kanelsnurrer sat tæt sammen i en bradepande. Når kanelsnurrerne er kølet af, så skal kagekonen pyntes. Kun fantasien sætter grænser. Ansigtet her er af udrullet marcipan, de røde læber er også formet i marcipan, mens øjne, næse og kindrødt er malet på med pastafarver. Kagekonens krop og hår er lavet af slik. For slik hører naturligvis hjemme på en rigtig kagekone...
Ingredienser
Dej til kanelsnurrer
3½ dl
Lun mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
1 dl
Sukker (ca. 80 g)
|
|
1
Æg
|
|
775 g
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
150 g
Smør i små tern
|
Remonce
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
150 g
Brun farin
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
Sukkerlage til pensling
½ dl
Kogende vand
|
|
---|---|
50 g
Sukker (ca. ½ dl)
|
Pynt
200 g
Overtræksmarcipan - udrullet
|
|
---|---|
Sort og rød pastafarve og en tynd pensel
|
|
Slik, fx lakridsruller, sure søstjerner, sure slikbånd og skum
|
Sådan gør du
Dej til kanelsnurrer
Remonce
Sukkerlage
Sådan bager du kagekonen
Sådan pynter du kagekonen
Denne kagekone har en lille halskæde om halsen med fødselarens navn. Selve medaljonen er lavet af udklippet marcipan og 'snoren' er klippet ud af slikbånd. Kagekonen er inspireret af Bjørn Wiinblad, men udtrykket kan varieres i det uendelige. I stedet for lakridsruller kan håret fx laves af lakridssnørrer, evt. flettede. I stedet for at male på ansigtet, kan ansigtet udformes med slik klistet på marcipanstykket med lidt tyk glasur.
Kagekonen kan også laves på en bund af kanelsnegle i stedet for kanelsnurrer. Rul de smurte dejstykker sammen til to roulader og skær 12 skiver af hver roulade, så du får i alt 24 kanelsnegle. Stil kanelsneglene tæt i en bradepande og bag dem.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
29865 kJ / 7138 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1460 kJ / 349 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 6,3 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 54,2 % | 46,5 g |
Fedt: | 39,5 % | 15,6 g |