Denne kagekone har en lille halskæde om halsen med fødselarens navn. Selve medaljonen er lavet af udklippet marcipan og 'snoren' er klippet ud af slikbånd. Kagekonen er inspireret af Bjørn Wiinblad, men udtrykket kan varieres i det uendelige. I stedet for lakridsruller kan håret fx laves af lakridssnørrer, evt. flettede. I stedet for at male på ansigtet, kan ansigtet udformes med slik klistet på marcipanstykket med lidt tyk glasur.
Kagekonen kan også laves på en bund af kanelsnegle i stedet for kanelsnurrer. Rul de smurte dejstykker sammen til to roulader og skær 12 skiver af hver roulade, så du får i alt 24 kanelsnegle. Stil kanelsneglene tæt i en bradepande og bag dem.
29887 kJ / 7143 kcal
1459 kJ / 349 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 6,3 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 54,2 % | 46,5 g |
Fedt: | 39,5 % | 15,6 g |
3½ dl
Lun mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
1 dl
Sukker (ca. 80 g)
|
|
1
Æg
|
|
775 g
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
150 g
Smør i små tern
|
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
150 g
Brun farin
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
½ dl
Kogende vand
|
|
---|---|
50 g
Sukker (ca. ½ dl)
|
200 g
Overtræksmarcipan - udrullet
|
|
---|---|
Sort og rød pastafarve og en tynd pensel
|
|
Slik, fx lakridsruller, sure søstjerner, sure slikbånd og skum
|