Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør
45 min
•
Frikadellerne bliver ekstra lækre, når de er indpakket i skinke. Og sammen med ovnbagte pommes frites og grøntsager med dip, er der vist noget for enhver smag.
Ingredienser
Frikadeller - ca. 20 stk.
|
500 g
Hakket kalkunkød
|
|
|---|---|
|
1
Fintrevet løg (ca. 75 g)
|
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
|
1
Æg
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
4 spsk
Hvedemel
|
|
|
2 tsk
Frisk timian (ca. tsk)
|
|
|
150 g
Lufttørret skinke, fx parma (ca. g)
|
|
|
10 g
Smør
|
|
|
Tandstikkere
|
Pommes frites
|
4
Store bagekartofler (ca. 800 g)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Grøntsager med dip
|
150 g
Bladselleri (ca. g)
|
|
|---|---|
|
150 g
Gulerødder (ca. g)
|
|
|
150 g
Peberfrugter
|
|
|
150 g
Agurk (ca. g)
|
|
|
100 g
Flødeost
|
|
|
50 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
4 spsk
Sød chilisauce
|
|
|---|---|
|
4
Pitabrød (ca. 240 g)
|
Sådan gør du
Frikadeller
Pommes frites
Grøntsager med dip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
500 kJ / 119 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 7,9 g |
| Fedt: | 4 g |
| Kulhydrat: | 12,8 g |