Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce

Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce

45 min
De store flotte portobello svampe smager fantastisk i den cremede sauce sammen med skinken, kalkunen og grøntsagerne.

Sådan gør du

  • Lad olien blive godt varm i en pande. Steg gulerødder, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ved kraftig varme i ca. 1 min. - eller til det kogt næsten væk. Tilsæt fløde, salt og peber og lad det koge i ca. 3 min. Hæld blandingen i et lille ovnfast fad.
  • Drys kalkunschnitzlerne med timian, salt og peber. Vikl serrano skinke omkring og placer pakkerne på gulerodsblandingen. Fordel portobello svampene i fadet med lamellerne opaf. Dryp med olie og drys med salt og peber. Bag retten midt i ovnen og server med nykogte ris.
Stegetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Dejlig vegetarret med masser af smag og fylde.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23930 kJ / 5720 kcal

Næringsindhold pr. 100g

146 kJ / 35 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 31,4 % 2,7 g
Kulhydrat: 51,3 % 4,4 g
Fedt: 17,3 % 0,7 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Olivenolie
1 spsk
Gulerødder i grove stykker
300 g
Grofthakket zittauerløg
1
Små grofthakkede fed hvidløg
2
Hvidvin, fx riesling
1 dl
½ liter
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Kalkunschnitzler (ca. 100 g)
4
Frisk timian
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Serrano skinke
4 skiver
Rensede portobello svampe
300
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
kog 320 g