Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce
  • Arla
  • Opskrifter
  • Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce

Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce

45 min
De store flotte portobello svampe smager fantastisk i den cremede sauce sammen med skinken, kalkunen og grøntsagerne.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Lad olien blive godt varm i en pande. Steg gulerødder, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ved kraftig varme i ca. 1 min. - eller til det kogt næsten væk. Tilsæt fløde, salt og peber og lad det koge i ca. 3 min. Hæld blandingen i et lille ovnfast fad.
  • Drys kalkunschnitzlerne med timian, salt og peber. Vikl serrano skinke omkring og placer pakkerne på gulerodsblandingen. Fordel portobello svampene i fadet med lamellerne opaf. Dryp med olie og drys med salt og peber. Bag retten midt i ovnen og server med nykogte ris.
Energiindhold for hele retten:

23821 kJ / 5693 kcal

Næringsindhold pr. 100g

145 kJ / 35 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 31,5 % 2,7 g
Kulhydrat: 51,6 % 4,4 g
Fedt: 16,9 % 0,7 g
Mere inspiration

Dejlig vegetarret med masser af smag og fylde.

Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

1 spsk Olivenolie
300 g Gulerødder i grove stykker
1 Grofthakket zittauerløg
2 Små grofthakkede fed hvidløg
1 dl Hvidvin, fx riesling
½ liter Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Kalkunschnitzler (ca. 100 g)
1 spsk Frisk timian
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Serrano skinke
300 Rensede portobello svampe
1 spsk Olivenolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
kog 320 g Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)