Kalvebov med timian og hvidvin

Kalvebov med timian og hvidvin

60+ min
Denne Kalvebov i Römertopf er en alt-i-én ret. Hvor nemt kan det være?!

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1½ time ved 200°.

  • Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 7-8 stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i en römertopf og hæld hvidvinen ved. Tilsæt resten af ingredienserne og stil römertopfen - med låg på en plade midt i ovnen. Vend i retten af og til. Smag til.
Ved serveringen
  • Server kalveboven i römertopfen med kartofler og persille ved siden af.
Tip
  • Kalvebov med timian og hvidvin kan også steges i ovnen i en stegegryde....der kan tåle at gå i ovnen.
Energiindhold for hele retten:

15393 kJ / 3679 kcal

Næringsindhold pr. 100g

294 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 36 % 6,2 g
Kulhydrat: 38,3 % 6,6 g
Fedt: 23,8 % 1,9 g
Alkohol: 1,9 %

Ingredienser

1¼ kg Kalvebov uden ben
10 g Smør
½ liter Tør hvidvin, fx riesling
7 Gulerødder i grove stykker
3 Zittauerløg i grove stykker
1 Gul squash i grove stykker
25 Kviste af frisk timian
½ liter Mælkesauce
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1½ kg Kogte kartofler
2 dl Hakket frisk bredbladet persille