Kalvebov med timian og hvidvin - Opskrifter - Arla

Kalvebov med timian og hvidvin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Denne Kalvebov i Römertopf er en alt-i-én ret. Hvor nemt kan det være?!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¼ kg kalvebov uden ben
  • 10 g smør
  • ½ liter tør hvidvin, fx riesling
  • 7 gulerødder i grove stykker
  • 3 zittauerløg i grove stykker
  • 1 gul squash i grove stykker
  • 25 kviste af frisk timian
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler
  • 2 dl hakket frisk bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 7-8 stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i en römertopf og hæld hvidvinen ved. Tilsæt resten af ingredienserne og stil römertopfen - med låg på en plade midt i ovnen. Vend i retten af og til. Smag til.

Ved serveringen

Server kalveboven i römertopfen med kartofler og persille ved siden af.

Tip

Kalvebov med timian og hvidvin kan også steges i ovnen i en stegegryde....der kan tåle at gå i ovnen.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 42 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir Bourgogne, Frankrig

Tør, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen fx en bourgogne blanc. Hvis du vil have rødvin, så vælg en bourgogne rouge. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv