Kalvebov med timian og hvidvin
60+ min

Kalvebov med timian og hvidvin

Alt-i-én ret. Hvor nemt kan det være?!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvebov med timian og hvidvin

Alt-i-én ret. Hvor nemt kan det være?!

Antal portioner
  • 1¼ kg kalvebov uden ben
  • 10 g smør
  • ½ liter tør hvidvin, fx riesling
  • 7 gulerødder i grove stykker
  • 3 zittauerløg i grove stykker
  • 1 gul squash i grove stykker
  • 25 kviste af frisk timian
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler
  • 2 dl hakket frisk bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 7-8 stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i en römertopf og hæld hvidvinen ved. Tilsæt resten af ingredienserne og stil römertopfen - med låg på en plade midt i ovnen. Vend i retten af og til. Smag til.

Ved serveringen

Server kalveboven i römertopfen med kartofler og persille ved siden af.

Tip

Kalvebov med timian og hvidvin kan også steges i ovnen i en stegegryde....der kan tåle at gå i ovnen.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 42 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 32 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir Bourgogne, Frankrig

Tør, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen fx en bourgogne blanc. Hvis du vil have rødvin, så vælg en bourgogne rouge. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv