Kalvekoteletter med balsamico og glaserede grøntsager

45 min
Kalvekoteletter med balsamico og glaserede grøntsager

En rigtig dejlig ret, fuld af smag. Lige til at spise, når det er koldt derude og den står på regn og rusk...men kan naturligvis også spises i solskin!

Ingredienser

Grov kartoffelmos

1 kg Melede kartofler i grove stykker
¾ liter Vand
20 g Smør
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Kogende mælk

Glaserede løg og gulerødder

20 g Smør
250 g Pillede skalotteløg eller perleløg
4 Gulerødder i 1 cm skrå skiver
1 tsk Hvidvinseddike
1 tsk Honning
½ dl Vand
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Kalvekoteletter

4 Kalvekoteletter (ca. 175 g)
20 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Mørk balsamicoeddike

Pynt

Finthakket frisk timian
Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Grov kartoffelmos

  • Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand - uden salt. Kog dem i ca. 20 min. eller til de er meget møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre i gryden.
  • Mos dem til en grov mos. Rør smør, salt, peber og den kogende mælk i - bevar den grove konsistens.
  • Smag til og hold kartoffelmosen varm.

Glaserede løg og gulerødder

  • Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en gryde. Tilsæt chalotteløgene og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. eller til de har fået lidt farve.
  • Tilsæt gulerødderne og steg dem med i ca. 2 min.
  • Hæld hvidvinseddiken ved og lad den dampe næsten væk. Tilsæt resten af smørret, honning, vand, salt og peber.
  • Skru ned til svag varme og damp grøntsagerne under låg i ca. 10 min. Smag til.

Kalvekoteletter

  • Bank koteletterne let med håndroden. Varm en pande ved kraftig varme, til den er godt varm. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme, tilsæt lidt af smørret og steg koteletterne ca. 2 min. på hver side.
  • Tag koteletterne af panden, drys med salt og peber og hold dem varme. Tør panden af med et stykke køkkenrulle.
  • Hæld balsamicoeddiken i panden og kog den ved kraftig varme i ca. 1 min. eller til den begynder at tykne.
  • Tilsæt resten af smørret og hæld balsamicoskyen i en lille varm skål.

Ved servering af kalvekoteletter med balsamico

  • Anret koteletterne med kartoffelmos og glaserede grøntsager. Hæld lidt balsamicosky over kødet og server resten til.
  • Pynt kartoffelmosen med en blanding af hakket timian og citronskal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7373 kJ / 1762 kcal

Næringsindhold pr. 100g

253 kJ / 60 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 14,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 55,6 % 8,3 g
Fedt: 29,6 % 2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kalvekoteletter-med-balsamico-og-glaserede-gronsager/