Kalvemørbrad med svampesauce
Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Denne kalvemørbrad i ovn skal først brunes på en pande og steger så færdig i ovnen. Det giver en dejlig mør kalvemørbrad som er stegt perfekt. Det er skønt at kunne servere gæstemad med kalvemørbrad - særligt når du kan servere verdens bedste svampesovs til. Der er mange muligheder for spændende tilbehør - led blot blandt de forskellige kartoffel- og grøntsagsvarianter.
Ingredienser
Kalvemørbrad
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1
Pudset kalvemørbrad (ca. 1½ kg)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Svampesauce
|
150 g
Østershatte i strimler
|
|
|---|---|
|
150 g
Markchampignoner i kvarte
|
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
½ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
|
2 spsk
Tør, hvid portvin
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
Evt. kulør
|
Sådan gør du
Kalvemørbrad
Svampesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der er rigeligt kød til 6 personer, så gem resterne og brug til et godt stykke rugbrød dagen efter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
638 kJ / 152 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g |
| Protein: | 12,8 g |
| Fedt: | 10,5 g |
| Kulhydrat: | 1,5 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.