Kalvesteg med sherrysauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

Perfekt til gæster når der skal skrues op for charmen. Glæd dig til at sætte tænderne i det møre kalvekød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2½ kg kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¾ liter vand

Sherrysauce

Vindruekompot

  • 50 g smør
  • 600 g forårsløg i skrå stykker
  • 800 g halve stenfri blå og grønne vindruer
  • 200 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 3 kg kogte aspargeskartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig. Tag den ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. - gem stegeskyen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.

Sherrysauce

Kog stegeskyen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1 dl. Tilsæt mælkesauce, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt sherry og smag til.

Vindruekompot

Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min. Tilsæt halvdelen af resten af ingredienserne og svits i yderligere ca. 1 min. Smag vindruekompotten til og server straks. Tilbered resten på samme måde, lige før anden servering.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 39360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 33 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Californien, USA

Til denne ret vil en oversøisk rødvin på pinot noir-druen være lækker, fx fra Californien i USA Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv

Andre gode forslag