Kalvesteg med sherrysauce

Kalvesteg med sherrysauce

60+ min
Perfekt til gæster når der skal skrues op for charmen. Glæd dig til at sætte tænderne i det møre kalvekød.

Sådan gør du

  • Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig. Tag den ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. - gem stegeskyen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.
Sherrysauce
  • Kog stegeskyen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1 dl. Tilsæt mælkesauce, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt sherry og smag til.
Vindruekompot
  • Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min. Tilsæt halvdelen af resten af ingredienserne og svits i yderligere ca. 1 min. Smag vindruekompotten til og server straks. Tilbered resten på samme måde, lige før anden servering.
Bruning
  • Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.
Stegetid
  • Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

37726 kJ / 9017 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 30,2 % 7,5 g
Kulhydrat: 35,2 % 8,7 g
Fedt: 34 % 3,9 g
Alkohol: 0,6 %

Ingredienser

Kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
2½ kg
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Vand
¾ liter
Sherrysauce
1 liter
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Tør sherry, fx amontillado
½ dl
Evt. kulør
Vindruekompot
Smør
50 g
Forårsløg i skrå stykker (ca. 600 g)
6 bundter
Halve stenfri blå og grønne vindruer
800 g
Grofthakkede valnøddekerner
200 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Kogte aspargeskartofler
3 kg