Kalvesteg med sherrysauce

Kalvesteg med sherrysauce

60+ min
Perfekt til gæster når der skal skrues op for charmen. Glæd dig til at sætte tænderne i det møre kalvekød.
https://www.arla.dk/opskrifter/kalvesteg-med-sherrysauce/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig. Tag den ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. - gem stegeskyen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.
Sherrysauce
  • Kog stegeskyen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1 dl. Tilsæt mælkesauce, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt sherry og smag til.
Vindruekompot
  • Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min. Tilsæt halvdelen af resten af ingredienserne og svits i yderligere ca. 1 min. Smag vindruekompotten til og server straks. Tilbered resten på samme måde, lige før anden servering.
Bruning
  • Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

37993 kJ / 9081 kcal

Næringsindhold pr. 100g

424 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 30 % 7,5 g
Kulhydrat: 35,8 % 8,9 g
Fedt: 33,6 % 3,8 g
Alkohol: 0,6 %

Ingredienser

2½ kg Kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ liter Vand
Sherrysauce
1 liter Mælkesauce
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Tør sherry, fx amontillado
Evt. kulør
Vindruekompot
50 g Smør
6 bundter Forårsløg i skrå stykker (ca. 600 g)
800 g Halve stenfri, blå og grønne vindruer
200 g Grofthakkede valnøddekerner
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
3 kg Kogte aspargeskartofler