Kantarelragout

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Prøv denne lækre gryderet til fx kartofler og et godt stykke kød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 6 hakkede runde skalotteløg
  • 225 g champignoner i halve
  • 225 g rensede kantareller i hele og halve
  • 1 dl kyllingebouillon
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk snaps, fx brøndum
  • 2 dl fintklippet, frisk purløg

Hertil

  • 4 stegte kyllingefileter
  • 1 kg pillede, kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smør og olie blive gyldent i en stor pande. Steg løg og champignoner ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kantareller og bouillon og lad svampene koge, stadig ved kraftig varme og under omrøring, ca. 2 min., eller til væsken er næsten væk. Rør cremefraiche, salt og peber i svampeblandingen og varm den godt igennem. Tag panden af varmen og tilsæt snaps og purløg. Smag kantarelragouten til og server straks.

Tips

I stedet for almindelige champignoner og kantareller kan man bruge andre svampe, fx Karl Johan eller markchampignoner. Ragouten kan evt. jævnes med lidt lys saucejævner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 3 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Til denne ret bør serveres en god, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen, fx. en bourgogne blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe