Kantarelragout

Bedømmelse

(1 vurderinger)

30 min

Prøv denne lækre gryderet til fx kartofler og et godt stykke kød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 6 hakkede runde skalotteløg
  • 225 g champignoner i halve
  • 225 g rensede kantareller i hele og halve
  • 1 dl kyllingebouillon
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk snaps, fx brøndum
  • 2 dl fintklippet, frisk purløg

Hertil

  • 4 stegte kyllingefileter
  • 1 kg pillede, kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smør og olie blive gyldent i en stor pande. Steg løg og champignoner ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kantareller og bouillon og lad svampene koge, stadig ved kraftig varme og under omrøring, ca. 2 min., eller til væsken er næsten væk. Rør cremefraiche, salt og peber i svampeblandingen og varm den godt igennem. Tag panden af varmen og tilsæt snaps og purløg. Smag kantarelragouten til og server straks.

Tips

I stedet for almindelige champignoner og kantareller kan man bruge andre svampe, fx Karl Johan eller markchampignoner. Ragouten kan evt. jævnes med lidt lys saucejævner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 3 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Til denne ret bør serveres en god, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen, fx. en bourgogne blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe