Marmoreret oksefilet med langtidsstegte grøntsager og svampesauce
2 timer 45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
En skøn hovedret når der skal serveres saftig bøf af oksefilet til gæster. Det meste kan gøres klar i god tid, så du blot skal varme saucen og kartoflerne og anrette de langtidsstegte grøntsager og det flotte kød.
Ingredienser
Langtidsstegte grøntsager
1 spsk
Sojasauce
|
|
---|---|
¼ tsk
Knust tyrkisk peber (bolsjer) eller engelsk lakrids
|
|
225 g
Champignoner i hele og halve
|
|
250 g
Cocktailtomater i halve
|
|
4
Rødløg i både
|
|
3 spsk
Rapsolie
|
|
1 spsk
Grofthakket frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Oksefilet
25 g
Smør
|
|
---|---|
10 stilke
Frisk timian
|
|
Bomuldssnor
|
|
1
Afpudset marmoreret oksefilet (ca. 1 kg)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Svampesauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Rensede kantareller - evt. revet i mindre stykker
|
|
225 g
Champignoner i skiver
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
2 spsk
Koncentreret kalvefond
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Saucejævner
|
Tilbehør
800 g
Kogte aspargeskartofler
|
---|
Sådan gør du
Langtidsstegte grøntsager
Oksefilet
Svampesauce
Anretning
De langtidsstegte svampe kan laves uden lakrids. Svampesaucen kan laves færdig og varmes forsigtigt lige inden serveringen. Kartoflerne kan koges og pilles og stå klar. Kom dem i kogende vand et par minutter lige inden serveringen. Centrumstemperaturene på kødet er højere, ved lavtemperaturstegning, end man måske er vant til. Det skyldes at temperaturen ikke fortsætter med at stige i stegen, efter den er kommet ud af ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10844 kJ / 2592 kcal
Næringsindhold pr. 100g
456 kJ / 109 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 7,1 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 8,8 g |
Fedt: | 60 % | 7,4 g |