De langtidsstegte svampe kan laves uden lakrids. Svampesaucen kan laves færdig og varmes forsigtigt lige inden serveringen. Kartoflerne kan koges og pilles og stå klar. Kom dem i kogende vand et par minutter lige inden serveringen. Centrumstemperaturene på kødet er højere, ved lavtemperaturstegning, end man måske er vant til. Det skyldes at temperaturen ikke fortsætter med at stige i stegen, efter den er kommet ud af ovnen.
10844 kJ / 2592 kcal
456 kJ / 109 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 7,1 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 8,8 g |
Fedt: | 60 % | 7,4 g |
Prøv også en cremet svampesauce med fløde og portvin - uhm!
1 spsk
Sojasauce
|
|
---|---|
¼ tsk
Knust tyrkisk peber (bolsjer) eller engelsk lakrids
|
|
225 g
Champignoner i hele og halve
|
|
250 g
Cocktailtomater i halve
|
|
4
Rødløg i både
|
|
3 spsk
Rapsolie
|
|
1 spsk
Grofthakket frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
10 stilke
Frisk timian
|
|
Bomuldssnor
|
|
1
Afpudset marmoreret oksefilet (ca. 1 kg)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Rensede kantareller - evt. revet i mindre stykker
|
|
225 g
Champignoner i skiver
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
2 spsk
Koncentreret kalvefond
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Saucejævner
|
800 g
Kogte aspargeskartofler
|
---|