Karamelrand med flødeis og karamelflødeskum

Karamelrand med flødeis og karamelflødeskum

60+ min
Der er dømt tredobbelt nydelse, når karamelranden serveres med den ovenud lækre karamelflødeskum og en god vaniljeflødeis.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 15 min. ved 125° - traditionel ovn.

Karamel
  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til en gylden karamel.
  • Beklæd en randform med ca. halvdelen af karamellen.
  • Kog resten af karamellen af med vandet, under omrøring, til en tynd sirup.
  • Lad siruppen køle af og gem den til karamelflødeskummet.
Karamelrand
  • Pisk æggene let sammen med sukker og mælk, si blandingen og hæld den i randformen.
  • Stil formen i en bradepande med vand og bag karamelranden i vandbad midt i ovnen. Lad den køle af.
Karamelflødeskum
  • Pisk fløden til et let flødeskum og smag det til med karamelsirup.
  • Vend karamelranden ud på et fad og server den straks sammen med karamelflødeskum, is og eventuelt overskydende karamelsirup.

I stedet for en stor karamelrand kan du lave 8 små anretninger – så hver gæst får sin egen.

Energiindhold for hele retten:

13698 kJ / 3274 kcal

Næringsindhold pr. 100g

713 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 8,7 % 3,7 g
Kulhydrat: 45,9 % 19,2 g
Fedt: 45,4 % 8,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Karamel
200 g Sukker (ca. 2½ dl)
2 dl Vand
Karamelrand
5 Æg
1 spsk Sukker
½ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
1 liter Vaniljeflødeis